Türkiye’de kaçak içkiden ölenlerde Gaziantep kaçancı sırada?

Türkiye’de kaçak içkiden ölenlerde Gaziantep kaçancı sırada?
Yeni yıla girerken vergilerin yüksekliği sebebiyle sahte içki üreticileri ve buna bağlı ölümlerde yaşanan artışa dikkat çeken CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyla ilgili vatandaşları uyardı.

Sayıları gittikçe artan sahte içkiden kaynaklı ölümlerle ilgili önemli uyarılarda bulunan CHP’nin Doktor Milletvekili Yılmazkaya, geçtiğimiz hafta içinde Türkiye'de 10 ilde sahte içkiden zehirlenen 45 kişinin öldüğünü, sahte içkiden dolayı en fazla ölümün 22 kişiyle İstanbul'da meydana geldiğini, 2. sırada ise Gaziantep’in geldiğinin altını çizdi.

Ölümlerin İlk Sırasında Gaziantep, Nizip Var!
“İlçe bazlı bakıldığında sahte içkiden kaynaklı ölümlerin ilk sırasında Gaziantep, Nizip gelmektedir!” diyen Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; “Sahte içkiye bağlı olarak yaşanan ölümler Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olarak önümüzde duruyor. Bu yaşanan ölümlerin birçok boyutu var. Vergi boyutu, ekonomik boyutu, hukuki boyutu ve siyasi boyutu var” ifadelerini kullandı. 
Alkolden alınan yüksek vergiler nedeniyle vatandaşların ucuz alkole yönlendiğine dikkat çeken Yılmazkaya, “Alkollü içecek fiyatlarının vergiye bağlı yüksek olmasından dolayı merdiven altı içki üretilen veya satılan yerlerden içki alış-verişinde bulunan kişilerin ölüme kadar giden ciddi sağlık sorunları yaşadığını” belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.