Yabancılar Türkiye’den Ev Alırken Bilinmesi Gerekenler

Yabancılar Türkiye’den Ev Alırken Bilinmesi Gerekenler

Türkiye’den ev satın almak isteyen yabancılar yasal sınırlamalar dahilinde gerekli şartlar yerine getirildiğinde taşınmaz mal satın alabilir. Ülke menfaatleri göz önünde tutularak Cumhurbaşkanlığı tarafından belirtilen kurallar dahilinde yabancı uyruklu gerçek kişiler Türkiye’den taşınmaz mal satın alabilir. Gayrimenkul satın alırken en belirgin sınırlama taşınmazın alınacağı ülkede yüz ölçümünün yüzde 10nu geçmeyecek ve kişi başına da ülke genelinde 30 hektarı aşmama sınırı bulunur. Türkiye’de ev almak isteyen yabancı uyruklu kişiler en doğru bilgilendirmeyi almak ve doğru yatırım yapmak için Property TR yetkilileri ile iletişime geçebilir.

Yabancılar Türkiye’den Ev Alırken Dikkat Etmesi Gerekenler

Yabancı kişiler Türkiye’den gayrimenkul almadan önce bazı hususlara dikkat ederek sorunsuz işlemi bitirebilir. Yabancıların taşınmaz konut almadan dikkat etmesi gerekenler:

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün Yabancı İşler Dairesi Başkanlığına, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerine veya Konsolosluklarına vatandaşı olduğu ülkenin konsolosluğuna giderek ülke sınırları içerisinde taşınmak mal satın alıp alamayacağını sorgulaması gerekir.

Taşınmak mal satın alabileceği bölgelerin nereler olabileceğini sorgulamak

Satın alınacak evin askeri güvenlik bölge sınırlaması dışında kaldığını onaylatması gerekir.

Eğer satın alınacak ev askeri güvenlik bölge sınırlamasında ise veya vatandaşı olduğu ülkeye yakın bir şehirde ise satın alma işlemi resmi sınırlandırma ile geçersiz sayılır.

Bu bilgileri almak için yukarıdaki yetkili kurumlara başvurabilir veya Property TR yetkilileri ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yabancı Uyruklu Kişiler Ev Satın Alırken Hangi İşlemleri Yapar?

Yabancı uyruklu kişiler evin tapusunu alırken randevu sistemi uygulanır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Randevu sistemine cep telefonu veya online site üzerinden randevu işlemleri alınır. Randevu alındıktan sonra:

Pasaport veya kimlik belgesi

Taşınmaz malın tapusu

Gayrimenkul değerlendirme raporu

Zorunlu deprem sigortası poliçesi

Belediyeden alınması gereken emlak rayiç bedeli

Gayrimenkul ekspertiz raporu

Alınarak randevu saatinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne gidilir. Evrak talebinde pasaport kullanılacak ise tercümesi de bulundurulması gerekir. Eğer kişi ülkeye gelmeden başka bir kişiye işlemi yaptırmak isterse vatandaşı olduğu ülkeden düzenlenen vekaletname aslı ve aslı gibidir onaylı vekalet istenir. Vekalet alan veya veren kişi Türkçe bilmiyor ise yeminli tercümanla işlemler yapılır. Bu süreç zor olmamakla birlikte karmaşıktır ve hatalara açıktır. Propertytr.com adresini ziyaret ederek tüm bilgilere ulaşabilirsiniz ve ayni zamanda Turkish Citizenship ( Turk Vatandasligi ) hakkında detayli bilgi alabilirler

Yabancı Kişiler Gayrimenkul Alırken Dikkat Etmesi Gerekenler

Türkiye’den taşınmaz mal satın alırken yabancı uyruklu kişilerin bazı hususları bilmesi ve incelemesi gerekir. Öncelikle satın almak istenilen taşınmaz malın ipotek veya haciz gibi satışına engel olabilecek bir durumu olup olmadığı sorgulanmalıdır. Property TR aracılığıyla ev satın alacaksanız bu konuda endişe etmenize gerek yoktur.

Bu sorgulama Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden yapılır. Güvendiğiniz ve profesyonelliğinden emin olduğunuz aracı firmalarla anlaşma yaparak bütçenize ve isteğine en uygun evi seçebilirsiniz. Aracısız olarak ev almak isterseniz anlaşmazlık çıkma ihtimali yüksektir. Bu durumda Türkiye Cumhuriyet mahkemelerine başvurularak dava açılır. Evin satışının sadece noterden yapılması doğru değildir. Noter satışının ardından Tapu müdürlüklerinden resmi işlemlerin yapılması ve tapunun yabancı uyruklu kişinin üzerine geçmesi gerekir. Evi alan kişi tapu harcını ödedikten sonra belgelerini alarak işlemi doğru bir şekilde tamamlar.

Yabancı uyruklu kişiler özellikle Türkçe bilmediğinde veya yanında bir tercüman yer almadığında işlemlerde zorlanır ve eksik evrak sonucunda işlem süresi uzar. Sorunsuz ve güvenilir firma aracılığıyla gayrimenkul satın alarak sorunsuz bir şekilde taşınmaz malınıza kısa sürede sahip olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.