Muhasebeciler güçlerini birleştirdi

Muhasebeciler güçlerini birleştirdi
Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası seçimleri yaklaşırken Muhasebeciler Aktif Grubu ve Değişim Grubu Ortak hareket etme kararı aldılar.

Aktif Grubu Başkanı Mehmet Nabioğlu ve Değişim Grubu Başkanı Hikmet Güneş’in düzenlediği ortak basın toplantısına Grup Başkanı Yahya Arıkan Grup Sekreteri Yücel Akdemir destek amacıyla katıldılar.
Aktif Grubu Başkanı Mehmet Nabioğlu Değişim Grubu ile beraber hareket ettiklerini, seçimlere girmeyerek Değişim Grubunu destekleyeceklerini ifade etti.


Nabioğlu Oda seçimlerinin yaklaştığı bu ortamda güçlerin birleştirilmesi noktasında Çağdaş Demokrat Grubunun Grup Başkanı Yahya Arıkan ve Grup Sekreteri Yücel Akdemir’in destekleme amacıyla geldikleri açıklamasında bulundu.
Aktif Grubu Başkanı Mehmet Nabioğlu basın açıklamasında şu cümlelere yer verdi; “COVİD 19 salgını ve peşinden yaşanan ekonomik gelişmeler hepimizi derinden etkiledi. Dünyada tüketim ekonomisinden, döngüsel ekonomiye geçiş sürecinin yoğun olarak tartışıldığı ve yeni döneme hazırlandığı bugünlerde bizler ekonomik sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldık.


Döviz kurları, faiz ve enflasyon gibi temel ekonomik göstergelerde yaşanan gelişmeler, sorunlarla ve belirsizliklerle dolu bir süreç yaşamamıza neden oldu ve olmaya devam ediyor.
Dünyada ve ülkemizde yaşanan bu zorlu süreç maalesef mesleğimizi ve meslektaşlarımızı yoğun olarak etkilemektedir. Bu güç koşulları, birbirimize destek olarak aşabileceğimize karar verdik. Bu nedenle Gaziantep’te Aktif Grup olarak seçimlere girmeme ve seçimlerde daha önce birlikte yol yürüdüğümüz Değişim Grubu’nu destekleme kararı aldık.
Dünyaya ve mesleğe bakışları ortak olan Aktif Grubun, Değişim Grubu’nu desteklemesi ülkemize ve mesleğimize daha güçlü katkı sunmamıza imkan sağlayacaktır. Aynı zamanda nispi temsil sisteminin yaratmış olduğu parçalanma ve bölünmeye bir karşı duruş sergilememize imkan tanıyacaktır.
Geçmişte beraber olan bu iki grubun birlikte olması ülkeye ve mesleğe hizmetin temel önceliğimiz olduğunun göstergesidir.


Aktif Grup olarak geçmişte yapmış olduğumuz ve bu dönemde hayata geçirdiğimiz, seçimlere girmeyerek destek olma çağrımıza, mesleki sorunlara bakış açımız aynı olan diğer grupları da davet ediyoruz.
Birlikte hareket etmek gücümüze ve mücadele azmimize güç katacaktır.
Mesleki kamuoyuna saygıyla duyurulur”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.