Haydi Gaziantepli Yerel Marketler Fiyatları, Roket Gibi Çıkardınız! Füze Gibi İndirin!

Haydi Gaziantepli Yerel Marketler Fiyatları, Roket Gibi Çıkardınız! Füze Gibi İndirin!
Kurlarda zirve noktalarından itibaren gerçekleşen yaklaşık yüzde 30’luk düşüş, gıda ve otomobil başta olmak üzere Gaziantepli vatandaşı ilgilendiren birçok üründe indirim beklentisini getirdi. Gaziantep'teki market sahipleride bir hafta içinde ‘etiketlerde hissedilir ucuzlama’nın görüleceğini vurguluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurdaki dalgalanmanın önüne geçmek ve fiyat istikrarını sağlamak adına açıkladığı yeni ekonomik model, piyasada bayram havası oluşturdu. Döviz kuru tarihî düşüş yaşadı. Pazartesi akşamı 18,35 TL ile zirve yapan dolar, dünkü işlemlerde 13 TL’ye yakın seviyelerde denge bulmaya çalıştı. Bu büyük düşüş ve öngörülebilirliğin artması üzerine; başta gıda ve otomotiv sektöründe olmak üzere döviz kuru kaynaklı yaşanan zamların geri çekilme beklentisi  Gaziantep'te arttı.

Sektör temsilcileri zincir marketlerde anlık fiyat indirimlerinin yaşanacağını, kurun bu seviyelerde istikrarlı kalması durumda gerçek indirimlerin de bir hafta içinde yapılacağını ifade ediyor. Otomotiv sektöründe de markalar fiyatlarını güncellemeye başladı.

GÜNCELLEME YAPILMALI

Gaziantep Ticaret Odası Tuncay Yıldırım “Fiyatlar roket hızıyla çıktı! Füze Gib Düşmeli diyerek,üyelerimiz acilen fiyat indirimine geçmeli” dedi.

Haydi Gaziantepli Yerel Marketler Fiyatları, Roket Gibi Çıkardınız! Füze Gibi İndirin!

Tüketici, dolar çıkarken sürekli etiket değiştirenlerden aynı hızı inişte de bekliyor

MARKET UCUZLAYACAK

Gaziantep Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, döviz kurunda yaşanan düşüşün sevindirici olduğunu belirterek, marketlerin fiyat indirimine gideceğini söyledi. Küsbeoğlu “Dövizdeki düşüş mutlak fiyatlara yansıyacak ancak bugünden yarına miktarı söylemek çok doğru olmaz. Pandemi nedeniyle tedarik zincirinde bozulmalar yaşandı. Döviz yüksek olduğu için stokçuluk patladı. Şimdi döviz düştüğü için stokçular ellerindeki malı piyasaya sürmek zorunda kalacak. Dolayısıyla biz marketçiler de fiyatlamalarımızı ona göre yapacağız. Bu süreçte en büyük sıkıntıyı bizler yaşadık. Tüketicilerde de panik havası oluştu. Doğal olarak temel gıda ürünlerine talep arttı. Stokçuluğu yalnızca üretici veya marketçi yapmadı, bireysel tüketiciler de yaptı. Bu panik havasının yok olması piyasayı ciddi şekilde rahatlatacak. Kurda istikrar ve bir ortalamaya oturması şart. Bizler federasyon olarak üyelerimizle görüşmeye başladık. Yakın zamanda indirim olacak. Bir haftalık süreçte vatandaşlarımız bu düşüşü görecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.