Son dakika haberi: Dolar'da yaşanan sert düşüş sonrası merakla bekleniyordu! Bakan Nebati açıkladı: TL mevduatı düzenlemesi nasıl olacak?

Son dakika haberi: Dolar'da yaşanan sert düşüş sonrası merakla bekleniyordu! Bakan Nebati açıkladı: TL mevduatı düzenlemesi nasıl olacak?
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam ekonomide yeni yol haritasını açıklamıştı. Bu açıklamadan sonra Dolar ve Euro'da dikkat çeken bir gerileme yaşandı. Dolar bugün 11 TL'ye kadar indi. Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, dövize endeksli Türk lirası mevduatlarıyla ilgili beklenen açıklamayı az önce yaptı. İşte son dakika haberinin detayları...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, merakla beklenen ekonomi planını açıkladı. Dövize endeksli Türk lirası mevduatı hakkında açıklama yapıldı. TL mevduatı düzenlemesi nasıl olacak? İşte Nebati'nin açıklamalarının ayrıntıları...

"KUR YÜKSEK ENDİŞESİ OLMAYACAK"

Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlara yeni bir finansal alternatif sunacaklarını belirterek, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak." dedi.

Şirketler tarafından yapılacak temettü ödemeleri üzerindeki stopajı yüzde 10'a indireceklerini aktaran Erdoğan, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirileceğini bildirdi. Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisinden ve kambiyo rejiminden en küçük geri adım atmaya bir niyeti olmadığını da vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.