Sistem patent hizmetleri nelerdir?

Sistem patent hizmetleri nelerdir?

Patent buluş yapmak adına teşvik edici olmak, yenilik ve yaratıcılık adına önemli gelişmeler sağlamak için teknik çözümlerin sanayide uygulanması amacıyla kullanım hakkının kimde olduğunu gösteren resmî belge olarak tanımlanabilir. Patent tescili sonrasında 20 sene koruma sağlamaktadır. Bu sürenin herhangi bir şekilde uzatılması söz konusu değildir.

Patent, süresi bittiği zaman halka mal olmaktadır. Bu da isteyen herkesin kullanımına açık hale geldiğini gösterir. Sınai Mülkiyet Kanunu’nda tanımlanan alınabilmesi adına 3 genel şartın olduğunu ifade etmek gerekiyor.

Sistem Patent hangi hizmetleri veriyor?

Sistem Patent hakların tesis edilmesi ve yönetmelikte ifade edilen diğer hizmetleri de sizlere sunar. Bunlar arasında devir, itiraz, lisans, yenileme, teşvik, yıllık ücretler, karşı görüş ve değişiklik gibi haklar yer almaktadır. Konu hakkında detaylı bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları yanıtlamak adına Sistem patent ile iletişime geçebilirsiniz.

Patent, teknik anlamda sorunların çözümü için tercih edilen teknik özelliği bulunan fikirsel ürüne verilen isimdir. Bir buluşun patent olması için bazı noktalar gereklidir. Yeni olması, kriterlere uygun olması, sanayide uygulanır olması bunlar arasında yer alıyor. Edebi ve sanat eserleri, yazılımların, matematik teorilerinin, hayvan ve bitki türlerinin biyolojik anlamda çoğaltması ile alakalı buluşlar patentlenemez. Aynı zamanda buluşlar 3 farklı koruma sistemi ile korunabilir. Bunlar incelemeli patent sistemleri, faydalı model ve incelemesiz patent sistemi olarak söylenmektedir. Daha fazla bilgi almak için: https://sistempatent.com.tr/ web sayfasını hemen ziyaret edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.