Gaziantep’te vaka sayıları yarıya indi

Gaziantep’te vaka sayıları yarıya indi
Gaziantep’te korona virüs vaka sayısı geçen haftaya göre yarı yarıya azaldı.

Gaziantep’te korona virüs vaka sayısı geçen haftaya göre yarı yarıya azaldı. Bir ay öncesine kadar 2 bine yaklaşan günlük vaka sayısı da 70-80 aralığına indi. Gaziantep’teki ikinci doz aşılama oranı ise yüzde 71.6’ya yükseldi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tarafından açıklanan korona virüs vaka verilerine göre Gaziantep’teki vaka say

ısının geçen haftaya oranla yarı yarıya azaldığı görüldü. Bir ay önce günlük vaka sayısı 2 bine yaklaşan kentte, geçen hafta 150’ye bu hafta ise 70’e indi. 100 bin nüfusa göre haftalık vaka sayısı  25.94’e geriledi. Geçen hafta ise 100 bin nüfusa düşen vaka sayısı 51.16 idi. Vaka sayısındaki düşüşün sürmesi ise şaşırtıyor. Gaziantep’te şu ana kadar aşılama oranında ise büyük yavaşlama oldu. Tek doz aşıda mavi kategoride yer alan Gaziantep, ikinci doz aşılamada ise 71.6’lık oranı ile sarı kategoride yer alıyor. Gaziantep’te hedef ise yeni yıla mavi kategoride girebilmek. Gaziantep’te özellikle kapalı alanlarda maske kuralına uyulduğu gözlenirken, aşılamada ise henüz istenilen noktaya ulaşılamadı.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Gaziantep ile birlikte il il rakamları paylaştı. 04-10 Aralık illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Buna göre, vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 245,70, Ankara'da 158,76 İzmir'de 68,47 oldu. Gaziantep ise her 100 bin kişide 25,94’e gerileyerek geçen haftaya göre düşüş yaşamaya devam ediyor. Bir önceki haftaya göre vaka sayısının en çok arttığı 10 il ise şu şekilde: Edirne, Artvin, Tekirdağ, Ordu, Trabzon, Kırklareli, Yozgat, Rize, Isparta. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Salgının ülkemizdeki seyrini bizler belirleyeceğiz. Birlikte aşı ile korunup tedbirlere uyarak kayıplarımızı azaltacağız. Yok saymakla virüs yok olmuyor ama tedbir ve aşı ile yok olacak. Hatırlatma dozunu ihmal etmeyin’ uyarısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.