Oba Makarna'nın hedefi büyük “Dünyada ilk 10’a gireceğiz”

Oba Makarna'nın hedefi büyük “Dünyada ilk 10’a gireceğiz”
Oba Makarna CEO’su Alpaslan Özgüçlü, “Hedefimiz gıda sektöründe yeni alanlara girerek Oba Makarna’yı 5 yıl sonra dünyanın en büyük ilk 10 gıda şirketi arasına sokmak” diyor. Oba Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü ile Oba Makarna CEO’su Alpaslan Özgüçlü, markanın yeniden doğuşunu Capital dergisine anlattı.

16 yıl önce ekonomik kriz nedeniyle kapanan Oba Makarna’yı satın alarak gıda sektörüne giren Gaziantepli Özgüçlü Ailesi, toplam cirosu 6 milyar TL olan büyük bi gruba dönüştü. Bugün dünyanın en büyük makarna ihracatçısı konumunda olduklarını söyleyen Oba Makarna CEO’su Alpaslan Özgüçlü, “Hedefimiz gıda sektöründe yeni alanlara girerek Oba Makarna’yı 5 yıl sonra dünyanın en büyük ilk 10 gıda şirketi arasına sokmak” diyor.

OBA MAKARNA’NIN KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞUŞU
Oba Makarna, tam bir dönüşüm ve başarı hikayesi, 50 yıl önce Selahattin Öztahtacı tarafından kurulan marka, 80’li yıllarda pazar lideriydi. 2000’lerin başında ise yaşadığı kriz sonrasında kapandı. 4 yıl üretime ara veren ve kapalı kalan markayı 2005 yılında Gaziantepli İpek Yem şirketinin sahibi Musa Özgüçlü satın aldı.
İkinci sahibi Özgüçlü Ailesi’yle küllerinden yeniden doğan Oba Makarna, 8 yıldır sektöründe ihracat şampiyonu. Günlük 2000 ton üretim kapasitesiyle dünyanın ikinci Türkiye’ninse en büyük makarna üreticisi konumunda.

2020 CİROSU 6 MİLYAR TL
Zor günler yaşayan markayı satın aldıktan sonra yeni yatırımlarla güçlendiklerini ve yurt dışına açıldıklarını söyleyen Oba Makarna CEO’su ve ikinci kuşak temsilcisi Alpaslan Özgüçlü, 2020’yi 6 milyar TL ciro ve 300 milyon dolar ihracatla kapattıklarını belirtti.
Önümüzdeki 5 yılda hedeflerinin dünyanın en büyük il 10 şirketi arasına girmek olduğunu belirten Alpaslan Özgüçlü, “Türkiye’de ise sanayide büyümek ve ilk 10 sanayi şirketi arasına girmek istiyoruz” dedi.

2 BİN TON ÜRETİM KAPASİTESİ
Oba Makarna CEO’su Alpaslan Özgüçlü, “Satın adıktan sonra yurt dışı ihracat pazarlarının geniş olmasından dolayı makarna işini çok büyüttük. Oba Makarna bugün günlük 2 bin ton üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük makarna üreticisi oldu. Dünya çapında ise 2 tesisle bu kapasiteyi gerçekleştiren tek makarna şirketiyiz. Ürünlerimiz her gün 100’ü aşkın ülkede milyonlarca sofraya ulaşıyor. Sektörümüzde Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketi olduk. Makarna dışında un, noodle, peynir soslu makarna ve nişasta işine girdik. Makarna, un ve noodleda üç farklı üretim tesisimiz var” dedi.

HAYALİMDEKİ ŞİRKETİ SATIN ALDIM
Oba Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü ise, hayalindeki şirketi satın aldığını belirterek, “Oba Makarna 50 yıl önce rahmetli Selahattin Öztahtacı tarafından kuruldu. 80’li yıllarda pazarda liderken 2000’lerde yaşadığı kriz sonrasında kapılarını kapattı. Bizde o dönemde Oba Makarna’nın hem tedarikçisi hemde müşterisi konumundaydık. Oba’dan çıkan yan ürünleri satın alıp yem şirketimizde kullanıyorduk. Aynı zamanda Oba’ya buğday satıyorduk” dedi.

OBA’YI YAKINDAN TANIYORDUM
Musa Özgüçlü, “Oba yakından tanıdığım ve hayalini kurduğum bir şirketti. Aynı zamanda Gaziantep’in en önemli sanayi kuruluşları arasındaydı. Vergi rekortmenleri arasında yer alıyordu. Krizde kapandıktan 4 yıl sonra 2005’te Oba’nın hem marka ismini hemde üretim tesisini satın aldım” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.