Masa Bayrağı Kullanım Alanları Nelerdir?

Masa Bayrağı Kullanım Alanları Nelerdir?
Belediyeler, kamu kuruluşları, oteller ve firmalar masa bayraklarını sıklıkla tercih ederler.

Sık kullanılan bayrak çeşitlerinden bir tanesidir masa bayrağı. Standart ölçüsü 15x22,5 cm’dir. Masa üstünde kullanılır ve genellikle kamu kurum ve kuruluşları tarafından çok sık bir şekilde tercih edilmektedir.

Bayraklar bir ülkenin özgürlüğünü ve toplumu simgeleyen renkli kumaş üzerine desen ve sembollerin yer aldığı kumaşlardır. Fakat ülkeler açısından oldukça değer verilen ve birçok yerde kullanılan önemli simgelerdir.

Masa bayraklarının en sık kullanıldığı yerler kamu kurum ve kuruluşlarıdır. Belediyeler, kamu kuruluşları, oteller ve firmalar masa bayraklarını sıklıkla tercih ederler. Küçük boyutları ile masa bayrağı birçok firma ve dernek tarafından da kullanımı mevcuttur.

Masa BayrağıÖzellikleri ve Çeşitleri

Masa bayrakları, kuruma ciddiyet ve bir ağırlık katacağı için tercih sebebidir. Makamlar kendi logolarını, desenlerini ve renklerini seçerek firmalarına kolaylıkla ciddi ve kurumsal bir hava katabilirler.

Masa bayrakları çeşitleri şu şekildedir;

  • Tekli masa bayrakları
  • Çift masa bayrakları
  • Üçlü masa bayrakları
  • Dörtlü masa bayrakları
  • Kancalı şövalye bayrakları
  • T masa bayrakları
  • L masa bayrakları

Türk Bayrağı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bayraklar bir ülkenin gücünü, özgürlüğünü simgeleyen ve ulusların değerlerini yansıtan bir ülkenin en önemli simgesidir. Milletleri millet yapan ve yücelten onların bağımsızlıklarını ve özgürlüklerini temsil eden bayraklarıdır.

Türk bayrağı kırmızı rengini şehitlerimizin kanından almaktadır. Hilal ve yıldız simgeleri için çeşitli şeyler söylenir fakat Osmanlının simgesidir aynı zamanda.

Türk Bayrağı Kullanım Alanları Nelerdir?

Her evde bulunan Türk bayrağının birçok kullanım alanı mevcuttur. Özel ve kamu kurum kuruluşlarında, okullarda, hastanelerde, devlet dairelerinde ülkenin birçok şirketi ve firmasında muhakkak Türk bayrağına rastlayacaksınızdır. Türk bayrağı fiyatları boyutları, baskı türü ve kumaşına göre farklılık göstermekle birlikte oldukça uygun fiyatlara da sahip olabilirsiniz.

Türk Bayrağı Özellikleri Nelerdir?

Kırmızı bir zemin üzerine beyaz ay ve beş köşeli yıldız simgeleri bulunmaktadır Türk bayrağında. Genel kullanımda ölçüleri standart olup seçmek istediğiniz bayrak çeşidine göre boyları farklılık gösterebilir.

  • 2893 sayılı kanuna göre belli kanunlar ve kurallar çerçevesinde üretilmektedir.
  • Alpake, saten, polyester, raşel ve paraşüt kumaşları tercih edilmekte fakat sıklıkla alpaka kullanılmaktadır.
  • Türk bayrağının boyu enine oranı 1,5 katıdır. Örneğin, eni 100 cm boyu 150 cm olarak standart ölçülerde üretilmektedir.

Bayrak Fiyatları 2021

Çeşitli türlerde boylarda ve desenler üretilen bayrak ürünlerinde bayrak fiyatları aşağı yukarı ufak farklılıklar gösterebilir. Kalitesi ve kumaş türüne göre bayrak fiyatları alabilir adet sayısı ve ölçüleri belirterek en uygun bayraklara ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.