İşsiz mühendisler ordusu

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, kendisinin 12 yıldan buyana odada çeşitli görevlerde bulunduğunu ve son 6 yıldan beride başkanlık görevini sürdürdüğünü söyledi. 12-13 Şubat tarihlerinde yapılacak olan odanın başkanlık seçiminde aday olmayacağını ve kendisinin yerini genç bir arkadaşına bırakacağını vurguladı.

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, kendisinin 12 yıldan buyana odada çeşitli görevlerde bulunduğunu ve son 6 yıldan beride başkanlık görevini sürdürdüğünü söyledi. 12-13 Şubat tarihlerinde yapılacak olan odanın başkanlık seçiminde aday olmayacağını ve kendisinin yerini genç bir arkadaşına bırakacağını vurguladı. Çeliktürk, Türkiye genelinde 120 bin İnşaat mühendisinin bulunduğunu ve Gaziantep’te de 2 bin 700 üyeleri olduğunu, her yıl üniversitelerin inşaat mühendisi mezun verdiğini, bundan dolayı da işsiz mühendisler ordusu yaratıldığını belirterek, “Türkiye’de gerçekten de İnşaat mühendisi sayısı çok fazla. 120 bin inşaat mühendisi bulunuyor. Bunların, % 60 dolayında çoğunun işsiz durumda. Gaziantep’e yansımasına baktığımızda da bizim odaya kayıtlı 2 bin 700 inşaat mühendisi bulunmakta. Bunların çoğuda müteahitlerin yanında çalışmakta. Aldıkları ücretlerde çok düşük. Bu işe bir çare bulunması gerekiyor” dedi.

12-13 ŞUBAT’TA ODANIN SEÇİMİ VAR


6 yıldan buyana başkanlık yaptığını dile getiren İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, 12-13 Şubat 2022 tarihinde odanın seçimi olacağını ve kendisinin aday olmayacağını açıklayarak, “Büyük ihtimalle odamızda yıllardan buyana bizimle birlikte olan Çağdaş mühendisler grubundan birinin aday olacağını tahmin ediyorum ve bunun yanısıra da geçen dönem aday olan Burkay Güçyetmez de adaylığını açıklayabilir” dedi. Çeliktürk, “Seçim insana bir heyecan verir. Çağdaş mühendisler grubundan birisiyle Burkay Güçyetmez arkadaşlarımız yarışacaktır. Bu yarışı kim kazanırsa bizim için önemli olan odamızın kazanmasıdır” diye konuştu.

KAMUYA İŞ YAPAN MÜHENDİS VE MÜTEAHİTLER ZOR DURUMDA


Gökhan Çeliktürk, Kamuya iş yapan mühendis ile müteahitlerin son gelen zamlardan sonra emtiya fiyatlarının çok yükseldiğini bundan dolayı kamuda müteahitlik hizmeti veren üyelerinin ekonomik darboğaza girdiğini, kamunun üst düzey yönetiminin bu konuda destek çıkması gerektiğini vurguladı.

GAZİANTEP’TE KONUTLAR NEDEN PAHALI


İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Gaziantep’te konutların pahalı olmasının nedeninin arsa fiyatlarından kaynaklandığını ve bu nedenle uydu kentlerin kurulması ve kentsel dönüşüme önem verilmesi gerektiğini söyleyerek, “Gaziantep’te müteahitlik hizmetleri gerçekten çok kaliteli. Diğer illere oranlara pahalı olması normaldir. Bunun en çok pahalı olmasına neden olarakta şehrin belli bir bölgeye sıkıştırılıp o bölgenin arsa fiyatlarının çok pahalanmasından kaynaklanıyor. Bunun için uydu kent olan Kuzeyşehir ve Güneyşehir gibi yerlerde konut yaparak işler çözülebilir. Ancak şunuda söylüyorum. Uydukentlerin en büyük problemide alt yapı sorunu. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.