Gelinlikçiler ve düğün salonlarının kuaförlük yapmasını istemiyoruz

Gaziantep Kuaförler, Güzellik Merkezleri ve Manikürcüler Odası Başkanı Mesut Alkava, son günlerde düğün salonlarının ve gelinlikçilerinin kuaförlük mesleğini yapmalarının doğru olmadığını ve bu nedenle başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den bunun yasaklanmasını istediğini vurguladı.

GAZİANTEP’TE 1100 KUAFÖR, GÜZELLİK VE MANİKÜR MERKEZİ BULUNUYOR

Gaziantep Kuaförler, Güzellik Merkezleri ve Manikükürcüler Odası Başkanı Mesut Alkava, Gaziantep’te 1100’e yakın bayan kuaförü, güzellik merkezi ve manikürcü bulunduğunu ve bu nedenle bu sayının Gaziantep’i ancak idare ettiğini açıkladı. Başkan Alkava, mesleklerinde en büyük sorunların başında ara eleman bulmakta zorluk çektiklerini bundan dolayı da Gaziantep’e ara elaman konusunda yeni çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

BELGELERİNİ KİRALAYANLARLA MÜCADELE

Gaziantep Kuaförler, Güzellik Merkezleri ve Manikükürcüler Odası Başkanı Mesut Alkava, kendilerine gelen en çok şikayetlerin başında belgelerini kiraya verenlerin işyeri açtığını ve bunların şikayet edilmesi halinde oda olarak bir işlem yapamamalarının sıkıntısını yaşadıklarını ve bu konuda kanun çıkması gerektiğini dile getirdi.

DÖVİZİN ARTIŞI SEKTÖRÜ SIKINTIYA SOKTU

Son günlerde dövizin artışı yüzünden malzeme fiyatlarının arttığını ve buna işçilik ile diğer giderlerin eklenmesiyle birlikte maliyetlerin yükseldiğini ifade eden Alkava,” Zamlar bizi rahatsız ediyor. Yinede en ucuz Türkiye’de bayanların saçına çekilen fön bizde 20 TL’dir. Bununla bile ayakta kalmaya çalışıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE TEK KUAFÖR AKADEMİSİ GAZİANTEP’TE VAR

Gaziantep Kuaförler, Güzellik Merkezleri ve Manikükürcüler Odası Başkanı Mesut Alkava, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in büyük desteğiyle Türkiye’de bayan kuaför akademisini kurduklarını ve 4 yıldan buyana da hizmet verdiğini, bu akademiden mezun olanların da mesleği daha iyi noktaya getirdiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.