Son Dakika: Domates Gaziantep'te 9 TL., Fasulye 13 TL. Gaziantep'te Manavlar yangın yeri!

Son Dakika: Domates Gaziantep'te 9 TL., Fasulye 13 TL. Gaziantep'te Manavlar yangın yeri!
Kurda yaşanan dalgalanma karşısında birçok ürünü zamlı almak zorunda kalan tüketiciler mevsimsel meyve ve sebzelere yaşanan aşırı zamlanma karşısında ateş püskürüyorlar. Gaziantep’te şu an domatesin kilosu 9 lira.

GAZİANTEP'TE MEVSİMSEL MEYVE VE SEBZELERDE FİYAT ARTIŞI SÜRÜYOR

Dövizde yaşanan artış karşısında marketlerdeki tüm ürünlere gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Gaziantepli vatandaşın gözü ise pazarlardaki sebze meyve fiyatlarına çevrildi. Vatandaşlar ise fiyatların yüksekliğinden şikayet etti. Meyve fiyatları ile ilgili konuşan esnaf ise fiyatlarda geçen yıla  göre yüzde yüzlük bir artış yaşandığını, ilerleyen süreçte de Gaziantep'te fiyatların düşmesini beklemediklerini söyledi. Sezonluk sebze ve meyveler raflarda yerini aldı. Fakat bu yıl geçen yıllardan farklı olarak sofralarda kendine yer bulan gıdaların fiyatları tüketicinin cebini zorluyor.

ÇİFTÇİ MALİYETLERİNİ KARŞILAYAMIYOR

Bunda, kurdaki artışa bağlı olarak çiftçinin başlıca maliyet kalemlerinden mazot ve gübrenin fiyatının yükselmesi etkili oldu. Ayrıca, geçen yılki üretim adedinin yüksek olması neticesinde mahsulünü ucuza satan çiftçinin, bu yıl aynı ürünleri ekmemesi de bazı gıdalarda hem talebi hem de fiyatı artırdı. Şiddetli yağışlar ve dolu gibi olumsuz hava şartları ile gıda hastalıklarının da, fiyat artışının diğer etkenleri olduğu belirtiliyor. Fiyatlardaki yükseliş dün gündeme getirdiğimiz gibi sadece patates ve soğan ile de sınırlı değil. Temel sebze ve meyvelerin neredeyse hepsinde bir yıllık fiyat değişimleri göze çarpıyor.
Yeşil fasulyenin  Gaziantep'te 12 liradan satıldığı manavlarda domatesin kilosu 9, patatesin kilosu 3 lira 25 kuruş, yeşil biberin kilosu 12, taze kabağın kilosu ise 6 lira 45 kuruştan satılıyor. Manav işletmecileri ise Yaş Sebze ve Meyve Halinde her gün ürünlere zam geldiğini savunuyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.