Kocan cinayet işledi dediler 100 bin lira çarptılar

Kocan cinayet işledi dediler 100 bin lira çarptılar
Köyde yaşayan Muammer Kapan’ı telefonla arayan bir şahıs, kendisini jandarma komutanı olarak tanıttı.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde kendilerini jandarma olarak tanıtıp, “Kocan cinayet işledi” diyerek yaşlı çifti ağına düşüren dolandırıcılar, çiftin Hacca gitmek için biriktirdiği 100 bin TL değerindeki ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Bayat köyünde yaşayan Muammer Kapan’ı telefonla arayan bir şahıs, kendisini jandarma komutanı olarak tanıttı.

Şahıs, Muammer Kapan’a eşi Hüseyin Kapar’ın ilçede yaşlı bir kadını öldürerek altınlarını çaldığını söyledi.

Eşinin cinayet işlediğini duyan Muammer Kapan’ı ağına düşüren şahıslar, daha sonra evine geleceğini ve ziynet eşyalarını kayıt altına almaları gerektiğini söyledi.

Daha sonra jandarma kıyafetleri ile eve gelen iki şahıs, evdeki 100 bin TL değerindeki para ve ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı.

Şahısların gitmesinden bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Muammer Kapan, büyük şaşkınlık yaşadı. Komşularının haber vermesi üzerine eve gelen Hüseyin Kapar, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine eve gelerek incelemelerde bulunan jandarma ekipleri, şahısların yakalanması için çalışma başlattı.

KAYNAK İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.