Şanlıurfa’lı başkana yakışmayan sözler! Gaziantep’liler Şanlıurfa’lıları dışlıyor konuşması rahatsızlık yarattı!

Şanlıurfa’lı başkana yakışmayan sözler! Gaziantep’liler Şanlıurfa’lıları dışlıyor konuşması rahatsızlık yarattı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa ziyareti öncesi Gaziantep’te çalgılı, halaylı etkinlikle Urfalı kanaat önderleriyle buluştu.

Gaziantep Kalender Plaza’da gerçekleşen buluşmada, Urfa sıra gecesi eşliğinde uzun havalar, şarkılar söylendi,  halaylar çekildi.

Şanlı-Der eski başkanı Mustafa İsmet Erdoğan’ın organizasyonu ile gerçekleşen buluşmada salonda Urfalı 15 muhtar 4 tekke şıhı gibi kanaat önderleri ile çok sayıda CHPlilerin bulunduğu toplantı gerçekleştirdi.
Gaziantep ve Şanlıurfa’yı yakın takibe alanve seçimlerde oylarını artırmayı planlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yakın çevresinin müzikli organizasyonlarla canlandırılmaya çalışılan ve adına kanaat önderleriyle buluşma denilen toplantıdan memnun ayrılmadığı kaydedildi.

Urfalılar dışlandığını düşünüyormuş.

Konuşmasında salondaki yetersiz kalabalığı hava şartları ve trafikten dolayı gelemeyenlere bağlayan Şanlı-Der eski Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan’ın, Gaziantep’te Şanlıurfalılar dışlanıyor demesi tepkilere neden oldu.

Mustafa İsmet Erdoğan, Temsilde adalet isteyerek sözlerine şöyle devam etti; “Bizim Gaziantep’te yaşayan Urfalıların tamamında şu görüş var. ‘Gaziantep’te kabul edilmedikleri Sayın Genel Başkan. Dışlanıyorlar algısı var. Tamamında bı algıvar. İş adamımızda da var, sanayicimizde de var, en küçük esnafımızda en küçük işçimizde de bu algı var. Zaman zamankarar verici mercidekilerle bu mevzuyu konuştuğumuzda böyle bir şey olmadığını söylerler. Vardır veya yoktur ama algı budur. Bizde bu algı var.”

CHP olarak Gaziantep’teki Urfalılar görmezden geldik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluise  yaptığı konuşmada, özeleştiri yaparak CHP olarak Gaziantep’teki Urfalıları görmezden geldiklerini söyledi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti; “Gaziantep’te Şanlırfalıların önemli bir yerlere gelmesi beni mutlu etti. Gaziantep’te yaşayan 350 bin Urfalının dışlandığı konusunda bir algının olduğunu ifade etti Sayın Başkan. Tabi ben burada yaşamıyorum. Böyle bir algı varmı yokmu ben onu bilmem. Ama bir dernek başkanı olarak böyle bir algıyı dile getirmeniz böyle bir gerçekliğin olduğunu gösterir. Ama bu gerçeklik sadece ekonomide ve diğer alanlarda değil, bu gerçeklik büyük bir ihtimalle siyaset alanında da var.Bu konuda bizim çok başarılı olduğumuzu söyleyemem. Eğriye eğri doğruya doğru. CHP olarak biraz burada Şanlıurfalılar görmezden geldik. Biraz değil belki hiç görmezden geldik.Bu buluşmanın benim açımdan çok büyük değeri var.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.