Hatipoğlu’nun takipçileri ve izleyecilerinin % 90'ı kadın

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, OLAY TV'de canlı yayına katıldı.

Türkiye’nin tanınmış akademisyen ve ilahiyatçısı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin Rektörlüğüne 2019 yılında kurucu rektör olarak atandığını ve üniversiteyi “Sıfır” dan aldığını ve şu an 3 yıl süre içerisinde yaklaşık 1750 öğrencinin öğrenim gördüğünü ve bundan dolayı da mutlu olduğunu söyledi. Hatipoğlu, yerel medyanın çok önemli olduğunu Gaziantep’te de daha güçlü olması gerektiğini söyleyerek, “Ben Gaziantep’i çok sevdim. Çünkü, ben bölgenin insanıyım. Diyarbakır doğumluyum. Akrabalarım da burada çok fazladır. Gaziantep’in hayırsever ve müteşşebis insanlar olduğunu çok iyi biliyorum. O nedenle, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji üniversitesinde görev yapmaktan mutluyum” dedi.


BENİM İZLEYENLERİM VE TAKİPÇİLERİMİN % 90’U BAYANLARDIR
20 yıldan buyana televizyon ve radyoculuk yaptığını ve ilk televizyonculuğa Ankara’da uyduda yayın yapan Kanal A’da başladığı ve o günden buyana Türkiye’de yaptığı programlarla örnek olduğunu ve kendisinden sonrada programcının başarılı şekilde bu yolda ilerlediğini açıklayan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Ben 20 yıl önce bu televizyon ve radyo işine başladım. Tek hayalim vardı Türkiye’de her evde dini konuların konuşulmasını istemiştim. Yaptığım programlarla bu süre içerisinde istediğimi başardım. Haftanın üç günü televizyonlarda program yapmaya devam ediyorum. Benim takipçilerim ve izleyenlerimin çoğunu % 90’nını bayanlar oluşturuyor. Bunların da fazla olmasının en büyük nedeni benim program yaptığım saatlerde bayanlar evde oluyor. Erkeklerin çoğuda işinde gücünde oluyor. Bu sayının da fazla olmasının nedeni de budur” diye konuştu.

ÜNİVERSİTEYİ SIFIRDAN ALDIM, 1750 ÖĞRENCİ OKUYOR
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “2010 yılında kurulduğunu tahmin ettiğim Zirve Üniversitesi’nin 2016 15 Temmuz’dan sonra kapatılmıştı. Üç yıllık aradan sonra ben bu Üniversiteye rektör olarak atandım. Geldiğimde Üniversitesinin kapısını anahtarla ben açtık. Her yer çökmüş ve yıkılmıştı. Her yer harabeye dönmüştü. Toplam personel sayımda bir ben vardım 4 arkadışımız vardı. Bu işleri bizzat kendimiz yaparak üç yıl sonunda tekrar eski günlerine döndermeye çalıştık. Yaklaşık 300 personelimiz var. Fakülte sayılarımızı artırmaya devam ediyoruz. İnşallah bunuda 2023 Ocak ayında görevim bitinceye kadar en iyi şekilde yapacağım” dedi.

TIP FAKÜLTESİ TAMAM, CAMİİ YOLDA
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, üniversitenin en büyük amacının başında tıp fakültesi kurmak olduğunu ve bunu da Ersin Arslan Araştırma Hastanesi ile anlayarak Tıp Fakültesi’nin kuruluşunu tamamladıklarını ve önümüzdeki öğretim yılında Tıp Fakültesi’nin faaliyete geçeceğini belirterek, bunun yanı sıra İlahiyat Fakültesini daha güçlü hale getirmek için uygulamamı programlar için camii gerektiğini ve yaklaşık 500 kişilik bir camii için çalışmaların hızlandığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.