Asgari ücret halen belirlenmedi, Gaziantepli bir işadamı çalışanlarını yine ödüllendirdi

Asgari ücret halen belirlenmedi, Gaziantepli bir işadamı çalışanlarını yine ödüllendirdi

Asgari ücret komisyonu bir türlü yeni ücreti belirleyemediği için Gaziantep’te organize sanayi bölgesinde çalışan yaklaşık 300 bin kişinin gözü buradan çıkacak kararı beklerken ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan asgari ücretin en az 400 dolar olması gerektiğini vurguladılar. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilerin bu kararı bekledikleri öğrenildi.


1 OCAK 2021’DE ASGARİ ÜCRET 400 DOLARDI
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde çalışan 300 bin işçi, 1 Ocak 2021’de asgari ücretin 2 bin 850 TL olduğunu ve o günlük dolar kurunun da 7 lira düzeyinde olması nedeniyle bir işçinin eline aylık yaklaşık 400 dolar geçtiği ve bu nedenle 1 Ocak 2022’deki asgari ücretinde yine geçen yılın aynı olması halinde işçinin eline 4 bin 200 TL para geçeceği vurgulandı.

KÖKSAN YİNE İŞÇİSİNE BÜYÜK DESTEK VERDİ
Gaziantep’in önemli kuruluşlarından birisi olan ve yaklaşık 1500’e yakın işçisi bulunan Köksan Holding’in patronu Asım Kökoğlu, geçen ay 3 bin TL nakit ve 500 kilo kömür yardımında bulunmuştu. Kökoğlu bu ay, 1000 TL nakit, 500 TL’de alış veriş çeki yardımında bulundu. Böylece işçisine asgari ücreti işçilerinde yaptığı yardımla yakalamış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.