Hazz Çikolata ile Lezzet Yolculuğuna Hazır mısınız?

Hazz Çikolata ile Lezzet Yolculuğuna Hazır mısınız?
Birçok farklı tatlı arasında zirvedeki yerini kimselere bırakmaya niyeti olmayan çikolata için tatlıların vazgeçilmezi desek çok da iddialı konuşmuş olmayız.

Tarihi çok uzun yıllar öncesine dayanan çikolata çok eski dönemlerden bu yana insanların en çok severek tükettiği gıdaların başında gelir. Birçok farklı tatlı arasında zirvedeki yerini kimselere bırakmaya niyeti olmayan çikolata için tatlıların vazgeçilmezi desek çok da iddialı konuşmuş olmayız. Stresi azaltmanın ve mutluluk vermenin şüphesiz en tatlı yolu olan çikolata aynı zamanda son derece etkili bir enerji kaynağı olduğundan her yaştaki ve her coğrafyadaki insan tarafından sıklıkla tüketilir. Pek çok insan için Kayseri çikolata ile eşleştirilen bir şehir olmayabilir ancak Hazz tarafından üretilen, lezzeti ve kalitesi ile öne çıkan Erciyes Dağı çikolatası ile bu bakış açısının tamamen değişeceğini garanti edebiliriz, bunun için sadece bir kez tatmanız yeterli.

Çikolatanın hammaddesi kakao olup çikolata kakao yağının taşıdığı özellikle nedeniyle son derece dikkatli koşullarda saklanması gereken bir gıda maddesidir. Özellikle çocuklar tarafından çok sık bir şekilde tüketildiğinden dolayı sağlık açısından istenmeyen durumlarla karşılaşılmaması için çikolatanın saklama koşullarına çok daha fazla dikkat edilmelidir. Çikolatanın saklanması sırasında özen gösterilmesi gereken en önemli noktalardan biri ani sıcaklık değişimlerinin oluşmasının engellenmesidir. Çünkü kakao yağı ani sıcaklık değişimlerinden çok fazla etkilenen bir yapıya sahiptir.

Çikolataların muhafaza edilmesi gereken sıcaklık 16 - 20 derece arasıdır. Aynı zamanda doğrudan güne ışığı almayan, kuru ya da çok düşük nem oranına sahip ortamlarda çikolataların saklanmasına özen gösterilmelidir. Bu ortamın sağlanabilmesi için çikolatalar özel ambalajlarında muhafaza edilmeli eğer yalnızca belirli bir kısmı tüketildiyse kalan miktar ışık geçirmeyen ve vakumlu paketlerde korunmalıdır. Ayrıca çikolata kokuyu çok çabuk emebileceğinden dolayı tüketim esnasında alınan zevkin bozulmaması için kokusuz ortamlarda saklanması gerektiği unutulmamalıdır. Tüm bunlara ek olarak çikolata hiçbir zaman buzdolabında saklanmamalı, buzluk bölümünde dondurulmuş olan çikolatalar tüketilmeden önce oda sıcaklığına ulaşması beklenmelidir.

Satın Aldığınız Çikolatanın Kalitesine Dikkat Edin

Çikolata satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta üretimde kaliteli malzemelerin kullanılmış ve üretimin mutlaka hijyenik ortamlarda yapılmış olmasıdır. Kaliteli ve taze malzemeler kullanılmaması ya da hijyen kurallarına uygun olmayan ortamlarda üretim yapılması durumunda sağlık açısından zararlı durumlarla karşı karşıya kalınabilir.

Bununla birlikte satın alınan çikolatanın kalitesi kadar önemli olan bir diğer konu çikolatanın tazeliğinin korunmasıdır. Sıcak ve nem çikolataların kısa süre içerisinde bozulmasının en önemli sebebidir. Nem ve ısı değişiklikleri çikolatanın üretiminde kullanılan kakao yağında ve şekerde bozulmalara neden olabilir. Bu nedenle çikolatanın tadı değişmeye başlar ve acımsı bir tat meydana gelir. Gıda maddelerinin tümünde olduğu gibi çikolatanın da bir son tüketim tarihi olduğu unutulmamalı ve Son tüketim tarihi geçmiş çikolataların tüketilmemesine özen gösterilmelidir.

Çikolatanın uygun koşullarda saklanmaz ve bozulursa görüntüsünde ve kokusunda değişiklikler ortaya çıkar. Yağın eridiğinde çoğunlukla çikolatanın yüzeyi beyazlar ancak çikolata halen tüketilebilir özellikte olur. Çikolatanın bozulduğuna dair en önemli işaret çikolata üzerinde oluşan şekerlemedir. Çikolata bulunduğu ortamda bulunan diğer gıdaların kokularını çok hızlı bir şekilde alabildiği için bazı durumlarda bozulmanın sadece kokudaki değişiklik ile anlaşılması mümkün değildir. Bu durumda belirleyici etken çikolatanın tadındaki ortaya çıkan değişikliktir.

Uygun olmayan saklama koşulları ya da son tüketim tarihinin geçmesi nedeniyle bozulan ya da bayatlayan çikolataların tüketilmemesi sağlık açısından bir zorunluluktur. Bu tür çikolataların tüketilmesi özellikle çocuklarda ciddi boyutlarda gıda zehirlenmesine neden olabilmektedir.

Çikolataların uygun koşullarda muhafaza edilmesi zorunluluğuna ek olarak dikkat edilmesi gereken diğer bir konu satın alım sırasında gerekli kontrollerin yapılmasının ihmal edilmemesidir. Ambalajı zarar görmüş ya da yırtılmış haldeki çikolatalar ve güneş altında saklanmış, erimiş çikolatalar satın alınmamalıdır. Satın alınan çikolatanın son tüketim tarihi mutlaka kontrol edilmeli ve son tüketim tarihine mümkün olan en uzun süre bulunan çikolataların satın alınması tercih edilmelidir. Ayrıca; markası, üretiminde kullanılan maddelerin kalitesi ve üretim koşullarının hijyen standartlarına uygunluğu bilinmeyen çikolataların yalnızca uygun fiyatlı olması nedeniyle satın alınmamasına dikkat edilmelidir.

Çikolatada Kalitenin Adresi Hazz

Çikolatanın hayatımızda kapladığı yerin ne kadar önemli olduğunun, her yaştan insan tarafından ne kadar çok sevilerek tüketildiğinin bilincinde olan Hazz en kaliteli malzemeleri en özel formüllerle bir araya getirdiği ürünlerle çikolataseverlerin kalbinde özel bir yere sahiptir. Müşterilerinin hem damak tadına hem sağlığına hem de ürünlerinin görsel açıdan tatmin edici olmasına özen gösteren Hazz bu nedenle sektörünün en iddialı isimlerinden biridir. Hazz’ın deneyimli ve profesyonel ekibi tarafından en özel reçeteler ve en kaliteli malzemeler kullanılarak büyük bir aşkla üretilen çikolatanın çeşitli hallerinin yanı sıra en lezzetli makaron, gelato, sorbe, Mochi çeşitlerine de hazz.com.tr adresindeki farklı kategorilerden ulaşabilirsiniz. Siz de en özel lezzetlerle tanışmak için hazz.com.tr adresini ziyaret ederek Hazz ürünlerini keşfedebilir, dilediğiniz ürünü seçtikten sonra güvenilir ödeme yöntemlerinden yararlanarak ürünlerinizi satın alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.