Kavanoz Modelleri

Kavanoz Modelleri

Kavanoz çok eski zamanlardan beri mutfakların vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Kavanoz, içinde yiyecek ve içecek saklamanızı sağlayan bir cihazdır. Aynı zamanda kavanozlar mutfak aksesuarı olarak da kullanılır. 

Kavanozlarda saklamak hem sağlıklı hem de yer kaplamaz. Turşu gibi yiyecekleri uzun süre kavanozda tutsanız bile turşu ve kavanozlarınıza zarar vermez.

Kavanoz özelliklerine göre kullanım alanları farklılık gösterse de mutfak alanının ürünleri arasında yerini almıştır. En önemli özellikleri, geniş boşluklara sahip olması ve ayrıca farklı saklama koşullarına sahip olmasıdır. Kavanoz saklama kabının kalitesine ve özelliklerine göre farklılık gösterse de pratik olmaları nedeniyle her zaman kullanılan ürünler arasında yer almaktadır. Kavanozların kap gibi davranması kolaydır.

Kavanozlar ve Kullanım Alanları 

Kavanozlar özellikle kullanım alanlarında baharatların tazeliğini koruyacak şekilde yapılmıştır. Turşudan tut salçaya kadar birçok gıdanın uzun ömürlü saklanmasına yardımcı olmamaktadır. Farklı nitelikleri belli olsa da ürünü daha dayanıklı tutmak için kullanılırlar. 

Farklı kullanım alanları ve özellikleri nedeniyle en popüler ürünlerden biridir. Kavanoz işlevi daha fazla pratiklik sağlar. Konserve yaparken, reçel yaparken, temel kuru gıdaların uzun ömürlü saklanmasında kullanılır. Kavanozlar evimizin her alanında kullanılmakta. Genellikle mutfakta kullanılsa da dekoratif olarak salonda, yatak odasında vs. yerini almaktadır. Kavanozlar mumluk, oda kokusu, saksı olarak birçok alanda işe yarıyor. Sadece kavanoz değil kapakları da birçok alanda kullanılmaktadır.

Kavanoz Çeşitleri

 Şişenin kullanıldığı bölgeye ve tipine göre renk seçenekleri de mevcuttur. Plastik ve cam olarak 2 çeşit malzemeden üretilmiştir. Sadece renk olarak değil desen olarak da test edilen ürünlerden biridir. Mutfakta en çok aranan ürünlerden biri olması, ürünlerin öne çıkmasını sağlamıştır. Boy ve şekil farklılıkları da tercih sebebi olmuştur.

Detaylar için; https://www.madamecoco.com/kavanozlar/

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.