Gözlükçülerin yönlendirme isyanı

1992 yılında Gaziantep’te Gözlükçüler, Optikçiler ve Optisiyerler Derneği kurduklarını açıklayan Gaziantep 17. Bölge Optisyen-Gözlükçüler Odası Başkanı Cuma Reyhan, o günden bugüne kadar 30 yılda oda olmayı başarabildiklerini açıkladı.

30 YILLIK MÜCADELE


Dernekten odaya dönmek için tam 30 yıl mücadele verdiklerini açıklayan Optisyen-Gözlükçüler Odası Başkanı Cuma Reyhan, en büyük sorunlarının Gaziantep’te bazı göz hastaneleri ile sağlık kuruluşlarının yanı sıra göz doktorlarında gözlük reçetesi konusunda yönlendirme yaptıklarını duyduklarını söyledi. Reyhan, “Gaziantep’te ve bölgemizde üyemiz olan yaklaşık 370 kişi bulunuyor. Bunlardan Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ın toplam üyesi Şanlıurfa dışında 350’dir. En fazla gözlükçüde 150 sayıyla Gazianteptedir. Biz yıllardır, yasamızın çıkması için çok mücadele ettik. Bunda benim kadar yıllardır baba mesleğini yapan Mehmet Kahraman’ın da katkısı çoktur. Hep birlikte sonunda uluslararası güçlere karşı mücadele ederek kanunu çıkardık. Üyelerimizin hizmetine sunduk” diye konuştu.

ULUSLARARASI GÜÇLER ODAMIZI KURDURMADILAR
Türkiye’de Gözlükçüler, Optikçiler ve Optisyen Odası’nın kurulması için en başta Uluslararası gözlük işleri yapan şirketler pazarı kaptırmamak için odanın kurulmasını istemediklerini açıklayan Optisyen-Gözlükçüler Odası Başkanı Cuma Reyhan, “Biliyonsunuz dünyada gözlük işi uluşlararası güçlerin elindedir. Yıllardır bu rantı Türkiye’de bu şirketler kazanıyordu. Biz odayı kurunca onların artık eskisi gibi güçleri kalmadı. Hatta biz TBMM’de kanun çıkarma konusunda bir günde 21 tane dernek kuruldu. Bizim derneğimizin oda olmasını engellemekti. Ne varki, başta Gaziantep’in tüm milletvekilinin yanısıra Türkiye’nin dört bir yanındaki milletvekili bize oy kullandı. Benim teşekkürüm o dönemin başbakanı Binali Yıldırım’adır. O dönemde uluslararası güçlerin talepleri yapmadı bizim kanunu çıkararak bizi yasalaştırdı. Ayrıca bizim, odamızın kurulmasında kimin katkısı varsa ben buradan minnetle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.