Baro Gaziantep’in aynası

Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman, OLAY TV'de canlı yayına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman, Gaziantep’te yaşanan bir babanın yaptığı caniliğin gerçekten affedilmez olduğunu, böyle insanları insan olarak görmediklerini belirtti. Kahraman, Gaziantep’te Avukat, Adliye, Emniyet ve Vatandaş işbirliğiyle hizmet etmeye çalıştıklarını ve birbirine bu kuruluşların köprü olması gerektiğini söyledi.


İSKENDER KAHRAMAN KİMDİR?
Gaziantep Borusu Başkanı İskender Kahraman, Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde 1979 yılında dünyaya geldi. İlk, orta ve liseyi Nizip’te okudu. Üniversiteyi İstanbul bitirdi. Evli ve iki çocuk babası olduğunu ifade etti. İki dönemden buyana da Gaziantep Barosu Başkanlığını yapıyor.


GAZİANTEP’TE KAYITLI 2 BİN 600 AVUKAT VAR
Gaziantep’in büyük bir sanayi şehri olduğunu ve ihracatta da 10 milyar dolara koştuğunu söyleyen Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman, Gaziantep’teki avukat sayısının sanayi şehrinde fazla olmadığını ve kendi üyelerinin sayısının 2 bin 500 ile 3 bin arasında bulunduğunu belirtti. Kahraman, Gaziantep’e yeni mezun her yıl 150 avukatın baroya başvurarak avukat olduğunu söyledi.


SURİYELİ KAYITLI AVUKAT YOK
Gaziantep’te göç idaresi il müdürlüğüne bağlı yaklaşık 500 bin Suriyeli bulunduğunu ve bu Suriyelilerle ilgili genellikle kendilerinin görev yaptığını dile getiren Kahraman, baroda Suriyeliler komisyonu olduğunu, bu komisyonun Suriyelilerin herhangi bir durumları olduğunda gerekli avukatları kendilerinin gönderdiğini dile getirdi. İskender Kahraman, Gaziantep Barosu’na kayıtlı hiçbir Suriyeli avukatın olmadığını da sözlerine ekledi.


ADLİYE-BARO İLİŞKİSİ İYİ
Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman, Adliye-Baro ilişkisinin iyi olduğunu ve başta Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı, Adalet Komisyonu Başkanı, Bölge Adliye Başsavcısı ve Cumhuriyet Başsavcısı ile aralarının iyi olduğunu ve sorunları kendi içlerinde çözdüklerini belirtti.


DAVALARIN GEÇ BAŞLAMASINI DOĞRU BULMUYORUZ
Gaziantep’te 150’ye yakın Cumhuriyet savcısı ve 300 dolayında da hakim bulunduğunu ve tüm çalışanlarıyla adliyenin nüfusunun bin sayısına ulaştığını, mahkeme sayılarının da yeterli sayıda bulunduğu belirten Kahraman, “Gaziantep’te yeterli hakim ve savcı vardır. Mahkeme sayıları da belli orandadır. Ancak bizim en çok şikayet aldığımız konuların başında mahkemenin geç başlamasından kaynaklanıyor. Bu konuda da 3 mahkemiyde geç başladığı için HSKY’a şikayet ettik” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.