Anadolu Basını’nın başkanı Zor : Yerel basın batıyor

Anadolu Basını’nın başkanı Zor : Yerel basın batıyor

Gaziantep Olay Gazetesi’nin 30. kuruluş yıldönümü nedeniyle hem Anadolu hemde yer medyanın sorunları “Gaziantep Gündemi” programında masaya yatırıldı. Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı Halil Zor, son günlerde dövizden dolayı kağıt, mürekkep ve diğer hammadelerin fiyatlarının yükselmesi nedeniyle Türkiye genelinde bulunan tüm gazetelerin batma noktasına geldiğini ve buna çok kısa sürede çare bulunması gerektiğini söyleyerek, “Eğer hükümet yerel basın destek vermezse batma noktasına gelecektir. Biliyorsunuz ki, yerel basının tek gelir kaynağı resmi ilanlardar. Şu an sütun santimi 22 TL olan resmi ilanların en azından 35 TL olması gerekiyor. Ancak basın ilan kurumu genel müdürlüğünün bakanlığa teklif ettiği fiyat 26 TL’dir. Bu fiyatta Anadolu basınına hiçbir faydası olmaz. Zaten özel ilan gelirleri ve abonelikte çok azdır. Biliyorsunuz herkes dijital gazeteciliğe geçti. Bu durumda abone gazeteciliği bitmiştir” dedi.

HALİL ZOR KİMDİR?
Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi Hacer (Yeşildere) beldesinde dünyaya gelen Halil Zor, ilk ve ortaokulu Oğuzeli’nde okudu ve daha sonra öğretmen okulunu bitirdi. Halil Zor, Gaziantep’te 1967 yılında Sabah Gazetesi’nde gazeteciliğe başladı. Daha sonra 72 yılında Özgür Gaziantep gazetesini çıkardı. Bir çok ulusal ve tvlerin temsilciliğini yaptı. Gaziantep Anadolu Basın Birliği Şube Başkanlığı, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı da yaptı. Son 20 yıldan buyanada Ankara’da genel merkezi bulunan Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı olarak görev yapıyor. Ayrıca 50 yıldan buyana da yayın hayatına devam eden Ekspres Gazetesi’nin de kurucu başkanı.

GAZİANTEP BASINI BİRLEŞMELİ
Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı Halil Zor, Anadolu’da bir çok ilin gazeteleri daha kaliteli ve güçlü olması için basın ilan kurumu ile birlikte birleşmeler sağlandığını bunların başında Erzurum, Kayseri, Kahramanmaraş, Van illerinde bu birleşmeler sonrası yerel basın hem ekonimik hemde gazetecilik açısından güçlü bir yapıya sahip olduğunu ve Gaziantep’te de kısır kavgaların bitirilip birleşmelerin yapılması için tüm gazetecilerin bir araya gelmesini istedi. Zor, “Ben bir ağabey olarak o konuda her türlü görevi yapmaya hazırım. Gaziantep o kadar büyük bir şehir ki, herkese yeter. Küçük çıkar ve menfaatlerle hiçbir yere gidilemez” dedi.

GAZİANTEP’TEN YILDA 500 BİN TL’LİK İCRA İLANI İSTANBUL GAZETELERİNE VERİLİYOR
Türkiye’nin en büyük sanayi kenti olduğunu söyleyen ve nüfusunda Suriyeli’lerle birlikte 3 milyon olduğunu vurgulayan Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı Halil Zor, dijital gazetecilikten sonra eskisi gibi ihale ilanlarının az olduğunu ve bunu genellikle kamu kurumlarının davetiye ve doğrudan temin yoluyla yaptıkları için yeterli sayıda ihale ilanının olmadığını ve bundan dolayı da yerel medyanın ekonomik zarara uğradığını ifade etti. Zor, Gaziantep’te yılda 500 bin TL’lik icra ilanlarının İstanbul gazetelerine gittiğini ve Gaziantepli olan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den icra ilanlarıyla ilgili gerekli yardım ve desteği de yapmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.