Gaziantep'li Ekmekçilerden ağlayarak pide zammı

Gaziantep'li Ekmekçilerden ağlayarak pide zammı

ise 2 bin 200 TL oluyor. Üç torba un 960 TL yapıyor. Buna birde işçilik eklersen 5 kişi olan bir yerde günlük 1000 TL’yi buluyor. Elektirik, doğalgaz, su gibi diğer giderler dahil eklenince zarar ediliyor. Bu tablo gerçekten çok üzüyor. Ayrıca, biz pideye zam yapmamak için direniyoruz. Genellikle kırsal kesimlerde bir pideyi 2 TL’ye alacak gücü olmayan insanlar vardır. Bu zamları yaparken esnafımız ağlayarak talepte bulunuyor” dedi.

GAZİANTEP’TE 1100 PİDECİ VAR

Gaziantep Pide, Simit ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı, “Gaziantep’te 1100 üyeleri bulunduğunu bunların 200’ü simitçi ve 70’i de yufkacı, diğerleride 900 dolayında pideci faaliyette. Bu üyelerimizin en büyük sorunu Gaziantep’teki fırın sayısının fazla olmasıdır. Bu fırınlara mesafe kuralı uygulanmadığı takdirde ve belediyelerin yaptığı fırın ihalelerinde meslek dışı kişilerin ihaleleri aldığını ve bu ihaleyi alan kişilerin de fırınları yüksek fiyata veriyor. Onun için, belediyelerin hem ruhsat hem mesafe hemde meslek dışı insanların bu işi yapmamaları konusunda gerekli tedbirleri almalılar” diye konuştu.

KALİTESİZ EKMEK NEDEN OLUYOR?

Gaziantep Pide, Simit ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı, kalitesiz ekmekte en önemli şeyin birinci derecede gramajdan kaynaklandığını ve bunun yanısıra hamurun iyi dinlenmediğini ve sanatkar elaman bulamadıklarını ve kalitesiz ekmeğin çıkmasında da en büyük nedenlerin başında bunların geldiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.