Ormancı genel müdürün oğlu fidanlıkta işbaşı yaptı

Ormancı genel müdürün oğlu fidanlıkta işbaşı yaptı
Sakarya eski Çevre ve Orman Müdürü ,Tarım ve Orman Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş'ın oğlu Fatih Taş ikametini Ankara'dan Hendek Uzuncaorman Mahallesi'ne aldırdı. İkameti Hendek'te olan Fatih Taş, Ağustos ayında yapılan Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü işçi alımı kurasına girerek kazanmıştı.

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğüne alınacak orman işçileri için 3 ay önce Sakarya Orman Bölge Müdürlüğünde yapılan sınava ikametgahını  Ankara'dan Hendek ilçesine aldırarak katıldığı sınavda başarılı olan, Sakarya eski Çevre ve Orman Müdürü, Tarım ve Orman Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla  Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş'ın oğlu Fatih Taş Hendek işletmesinde işe başladı..

7NCİ SIRADA KAZANDI
 

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, 5 Ağustos-14 Ağustos tarihleri arasında internet sitesi üzerinden orman işçisinin alınacağını duyurması sonrasında orman işçisi olarak alınacak olan kişilerden ise nüfus cüzdan fotokopisi, adli sicil kaydı, askerlik durum belgesi, diploma ve ikametgâh adresi istenildi.
Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü’nün açılan bu başvurusuna Tarım ve Orman Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü görevini sürdüren ve geçtiğimiz senelerde Sakarya’da Çevre ve Orman Müdürü olarak görev yapan Nurettin Taş’ın oğlu Fatih Taş da orman işçisi pozisyonu için başvuruda bulundu. Muharrem Fatih Taş, babasıyla aynı kurumda Sakarya Bölge Müdürlüğü’nün açmış olduğu orman işçisi pozisyonunu kura ile 7. sıradan kazandı.

HENDEK İŞLETMESİNDE BAŞLADI

Ankara'dan Hendek ilçesine ikametgahını aldırarak sınava girmeye hak kazandığı öne sürülen Muhammet Fatih Taş sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında işbaşı için gerekli evraklarını tamamlayarak bölge müdürlüğüne verdi. Bu süreç sonrasında da ormancı genel müdürün oğlu  Hendek Fidanlığında geçtiğimiz günlerde işbaşı yaparak yeni işine başladı

“BU İŞİ HAK EDENLER ALINDI”

Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat  Ağustos ayında tartışmalara neden olan durumla ilgili olarak  'İşi hak eden kazandı' diyerek şunları açıklamıştı..

“Bölge müdürlüğümüze bağlı işletme ve fidanlık müdürlüklerine toplamda 81 adet işçi için genel müdürlüğümüz İŞKUR üzerinden ilana çıktı. Müracaat edenler İŞKUR tarafından bize gönderildi. Sonrasında noter huzurunda alınacak sayının 4 katı kadar asil ve yedek kura çekildi.
 Burada asıl çıkanlardan başlamak üzere herkesten ilanda belirlenen evraklar istendi. Evrakı getiren önce asiller, sayı tamamlanmamış ise yedek personeller çağırılarak liste tamamlanmıştır. Bu dört katı kişiler beden eğitimi fakültesi ile beraber, koşu ve diğer sınavlara tabi tutulmuş bu sınav sonuçlarında kimin referansı, kimin oğlu, kimin kardeşi olduğuna bakılmaksızın hak eden bu işi yapabilecek insanlar alınmıştır.

“20’NİN ÜZERİNDE PERSONEL ÇOCUĞU MÜRACAAT ETTİ”


İsmi geçen sayın genel müdür bey bizi aramadı. Şartları tutan herkes müracaat edebilir. Bizim kendi personelimizden de 20'nin üzerinde personel çocuğu müracaat etmiş, bunlardan hak eden belki 5-6 kişi işe alınmış, hak etmeyen personel çocuğu da olsa işe alınmamıştır.”

Kaynak:medyabar.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.