Taksicilerin taksimetre ve ihale isyanı

Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, Gaziantep Olay Tv’nin canlı yayın konuğu oldu.

Akdoğan, Gaziantep’te ve Türkiye genelinde şoförlerin son gelen akaryakıt zamlarından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını, bu sıkıntıların biran önce çözülmesi gerektiğini vurguladı. Akdoğan, taksimetredeki fiyat ayarlamasının da önümüzdeki günlerde yapılacağını açıkladı.

GAZİANTEP’TE ŞOFÖR VE TAKSİ SAYISI KAÇ?


Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, 40 bin üyeleri bulunduğunu ve son çıkan kanunla taksi sahiplerinin sistemden ayrıldığını ve üye sayılarının 4 bin 400 civarında olduğunu vurgulayarak, “Bizim Gaziantep’te şoförler ve otomobilciler odası olarak 40 bin üyemiz bulunmakta. Ancak son kanunla tek taksi sahipleri üyelerimiz kaldı. Bunların sayısı da 4 bin 400 dolayındadır. Gaziantep’te 30 yıl önce 404 taksi vardı, şimdide 2 bin 520 taksi plakası bulunmakta’ dedi.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN ÖRNEK PROJESİNİ ALKIŞLIYORUM


Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, Türkiye’de örnek gösterilecek taksi duraklarının Şahinbey bölgesinde olduğunu ve buranın da nüfusunun bir milyona ulaşmasından dolayı taksi duraklarının parkların yanına yapılmasından dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek, “Ben Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu’nu örnek taksi duraklarını parkların köşesine yapmasından dolayı teşekkür ediyorum. Hem güzel bir durak, hemde parkın bekçisi ve çöpçüsü olduk. Yani parklarda uyuşturucuya ve başka olaylara meydan vermiyoruz” diye konuştu.

BAKAN BAŞKAN ŞAHİN VE FADILOĞLU’NDAN DA ÇOK DESTEK GÖRÜYORUZ


Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, Gaziantep’in Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’da taksicilerin sorunlarıyla bizzat ilgilendiklerini ve her türlü sorunlara sahip çıktıklarını ve aynı şekilde özel yaptıkları taksi duraklarından dolayı da teşekkürü borç bildiğini açıkladı.

TAKSİMETRE AYARLARI ÜÇ ŞİRKETİN ELİNDE OLMASINA TEPKİ


Ünal Akdoğan, Türkiye genelinde taksimetre üreten 4 şirketin bulunduğunu ve bunun üçünün Gaziantep’te taksimetre ayar değiştirme istasyonlarının bulunduğunu ve bunlarında bir taksimetre değiştirme fiyatının 750 dolar olmasından dolayı da esnafın çok sıkıntı yaşadığını, bunların asgariye indirilmesi gerektiğini söyledi.

55 HAVAALANININ TAKSİ DURAĞININ İHALEYE ÇIKMASINA İSYAN


Akdoğan, Türkiye genelinde 55 havalimanının taksi duraklarınan ihaleye çıkmasının çok yanlış olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de 55 havalimanının taksi durakları ihaleye çıkıyor. Önümüzdeki aylar içerisinde İzmir ve Gaziantep havalimanlarının taksi durak ihalelerine şirketlerin de katılacağını bize ilettiler. Biz Gaziantep havaalanında tam 37 yıldır hizmet veriyoruz. 32 tane durağımızda görev yapan taksicimiz var. Eğer biz, Gaziantep havaalanındaki durağı ihaleye açarlarsa gerçekten büyük bir mağduriyet yaşarız. Çünkü emeklerimiz var. Hiçbir emek vermeyen bir şirket gelip ihaleyi alacak. İşte o zaman kıyamet kopar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan büyük destek istiyoruz. İhalenin iptalini bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.