Gaziantep’te hangi yollar tek yön olacak?

Gaziantep’te hangi yollar tek yön olacak?
Mücahitler Mahallesi Hastaneler ve oteller bölgesinde tek yön uygulamasına geçiriliyor. 25 Kasım’da başlayacak olan uygulama ile hastaneler bölgesine yapılacak yeni çalışmalar ve açılacak alternatif yollarla ulaşım rahatlayacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi UKOME kararıyla Mücahitler Mahallesi Hastaneler ve oteller bölgesinde tek yön uygulamasına başlıyor. Ulaşım ağında gün geçtikçe artan özel araç kullanımı ile birlikte sürücülerin yaşadığı trafik sıkışıklığını azaltmak ve düzensiz araç park yapılmasının önüne geçmek için düğmeye bastı. Belediye yaya ve araç trafiği güvenli hale getirmek amacıyla GAZİRAY kent merkezi karayolu geçişinde kentimize kazandırdığımız yeni ulaşım aksını da dahil ederek Şehitkamil ilçesi Mücahitler Mahallesi hastaneler ve oteller bölgesinde tek yön uygulamasına geçilecek.

CAZİBE MERKEZİ ORTAYA ÇIKACAK
Belediye hastaneler bölgesi olarak adlandırılan Mücahitler Mahallesi’ndeki hastane ve otellerin yoğunlukta bulunduğu alanın ulaşımını rahatlatmak giriş ve çıkış yol bağlantılarının sayısını arttırdı.  Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi GAZİRAY Projesi’nde şehrin içinden geçen 5 kilometrelik bölümünün yer altına alınmasıyla birlikte sunulan imkanla bölgeye yeni 5 kilometrelik bir yol yaptı.  Ali Fuat Cebesoy Bulvarı üzerinden hastaneler bölgesine yeni tek yönlü iki şeritli yol açan, bölgeden ayrılmak isteyen vatandaşlar için tek yönlü bir yol düzenlemesi yapılarak alternatif yollarla birlikte hızlı bir şekilde ayrılmaları sağlanacak. Hastaneler bölgesinde araç park sorunu içinse yeni bir otopark çalışması yapılacak. GAZİRAY’ın yer altına alınan bölümünün 200 bin metrekarelik alanda yol çalışmasının yanı sıra üst kısımda değerlendirilerek çevre düzenlemesi, yeşil alan, bisiklet ve yürüyüş yolları oluşturulacak. Bölgeye yapılacak çalışmalarla birlikte yeni bir cazibe merkezi yaratılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.