Özel Haber:Gaziantep’te Sanayiciler, Doktorlar ve Avukatlar emlakçılık yapıyorlar

Özel Haber:Gaziantep’te Sanayiciler, Doktorlar ve Avukatlar emlakçılık yapıyorlar
Son günlerde arsa ve konut fiyatlarının yükselmesinde en büyük neden olarak sanayiciler, avukatlar, doktorların ve bazı sektör dışı kişilerin olduğunu açıklayan Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, sektör dışı bir çok insanların arsa alım ve satımı yaptıklarını piyasayıda istedikleri zaman düşürüp istedikleri zaman yükselttiklerini söyleyerek, “Ben Gaziantep’te sanayici, doktor, avukatların emlakçılık yapmasını istemiyorum. Hepsi adeta emlak sektörünün içinde. Arsa ve konut sahipleri

GAZİANTEP’TE HERKES EMLAKÇI OLAMAYACAK

Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, “bundan böyle emlakçıların yönetmenlikleri bulunduğunu, bir emekli öğretmen, emekli memur veya başka emekli olanların bir sandalye bir masayla bu işi yapamayacaklardır. Çünkü, emlakçılar kanununa göre bir yıl emlakçının yanında staj görecektir. Daha sonrada emlakçılar odasından da 100 saat eğitim alacaktır. Bunun için emlakçılar odası yönetim kurulu karar verirse emlak danışmanı olarak işyeri açabilecek. Artık eskisi gibi ticaret sicili olan herkes emlakçı olamayacak” diye konuştu.

TEK TEK İMARA AÇILINCA BİR BÖLGEDE TOPLANMA OLUYOR

Mehmet Aytaç, Gaziantep’te arsa fiyatlarının yükselmesinde en büyük nedeni açıklarken, “örneğin Yamaçtepe ve Beykent ile Kuzeyşehir’de bu yerleri tek tek imara açılmaması gerekiyor. Şehri bir çember halinde gösterin 1/25 bini imara açıp 1/500’nliğini yapıp işi bitirmemiz gerekiyor. Ancak Gaziantep belediyelerinin genel uygulamasında bir bölgeyi açmasından dolayı orada sıkışma oluyor. Adeta hücuma uğruyor. Ben hep şunu söylüyorum. Toplu imara açılımları yapılsa ucuz arsalar ortaya çıkar ve müteahitler ise ucuz konutlar yaparak vatandaşın konut sahibi olması sağlanır. Gaziantep’in Akkent ve Karataş bölgesinde 3+1 dairenin fiyatı 1 milyon 250 bin TL. İbrahimli’de 3+1 dairenin 2 milyon TL 4+1’erde 3 milyon sınırına dayanmıştır. Bu neden kaynaklanıyor. Az bölgeyi imara açınca o bölgeye talip ço olunca yüksek fiyatlar ortaya çıkıyor” dediği ifade edildi.

DENETİMLERİ HIZLANDIRDIK

Gaziantep Elmakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, bir şikayet geliyor. Emlakçı olmayanların ve bu işi yapanları tespit edip hakkında kanunu işlem yaptırıyoruz. En çok bize gelen şikayetlerin başında bir daireyi üç kişine satan ve aynı şekilde arsada da aynı durum yaşanıyor. Bunlarla ilgili gelen işlemi hemen yapıyoruz. Tek tek de emlakçılara giderek onların sorunlarını dinliyoruz” diye konuştu.

GAZİANTEP’TE 2500 KAYITLI EMLAKÇI VAR

Mehmet Aytaç, “Gaziantep’te 2 bin 500’e yakın kayıtlı emlakçı olduğunu ve bu emlakçıların desteğiyle Türkiye’de tek modern binası olan emlakçılar odası olmaktan da mutluyum. Bundan dolayı, herkese teşükkür ediyorum” dedi.

TAPU MÜDÜRLÜĞÜ GAZİANTEP’E YAKIŞMIYOR

Aytaç, Gaziantep’in 3 milyon nüfusa sahip olduğunu Şehitkamil ile Şahinbey tapu müdürlüklerinin ayrı ayrı yerde olması gerektiğini ve günlük işlem sayısının da fazla olması nedeniyle vatandaşların tapuda bekleyecek yerleri dahi olmadığını belirtti. Mehmet Aytaç, Gaziantep’e önemli bir tapu binası yapılması gerektiğini de vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.