Kahve Kavurma Makinası

Kahve Kavurma Makinası
Kahve tutkunlarının istedikleri lezzeti bulmalarında büyük rol oynayan işlem kahvenin iyi kavrulmasıdır.

Kahve kavurma makinaları kahveye ekstra lezzet ve verimlilik kazandırır. Kahveyi yeşil çekirdeğinden, kavrulmuş çekirdeğe dönüştürmek kahve severler için önemli bir konudur. İki şekilde kahve kavurma yöntemi bulunmaktadır. Birincisi hava ile kavurma yöntemidir. Bir diğeri ise tamburlu makineler ile kavurma yöntemidir. Tamburlu makinalarda ısı tambura işledikten sonra kahveyi kavurur. Diğer bir yöntem olan hava ile kavurma sistemi ise şu şekildedir; havadan gelen ısı sürekli olarak kahveyi karıştırarak ısıtır ve kahvenin kavrulmasını sağlar.

Tamburlu makinaların kavurma süresi 20 dakika iken, hava ile gerçekleştirilen kavrulma yöntemiyle ise 6-7 dakika sürmektedir. Kullanımı daha kolay olan tamburlu makinalar büyük kütlelerde işlem görmesine rağmen daha az enerji sarf eder. Büyük firmalar tamburlu kahve makinalarını tercih ederken, mikro firmalar ise hava ısıtıcılı kavurma yöntemini seçmektedir. Kahve severlerin bu iki yöntemli olan kavurma işlemlerinin, kahve tatlarını ayırt etmesi biraz zordur. Kahve makinalarının gerçekleştirdiği kavurma işlemleri öncelikle yeşil çekirdeklerden sarı renge dönüşür. Kavrulan sürenin ve sıcaklığına göre açık kahverengiden, koyu kahverengine ve siyaha dönüşür.  Kahve kavurma makinası; tadını, asitliğini ve kokusunu ortaya çıkartarak dengelemeyi sağlar. 

Kahve Kavurma Makinası Fiyatları

Kahve kavurma işlemleri artık evlerimizde kendimizin yapmasına kadar uzamıştır. Osmanlı döneminde kahveler değirmenlerde veya dibeklerde öğütülürdü. Osmanlı döneminden önce ise ocaklarda kavrulurdu. 

Usta bir kahve kavurmacısı her kahve çekirdeği için özel bir işlem yapar. Kavrulma süresini ve sıcaklığını en iyi tat ve koku kazandırması şeklinde uygular. Yeşil çekirdekten, renk değişimini çok dikkatli bir şekilde takip eder. Kahve kavurma makina fiyatları markalara göre fiyat artışı veya düşüşü göstermektedir. Kahve kavurma makinaları ortalama 25-32 bin Türk Lirası arasında değişkenlik göstermektir. Kuşaktan kuşağa göre değişen kahve sevdalıları bulunsa da herkesin damak tadı bir değildir. Makinanın işlevine göre de tabi fiyat değişiklikleri de oluyor. Küspe toplama, kavurma ve soğutma işlemini tek bir cihazda yapan makinalarda bulunmaktadır. Hem pratik hem de ucuz kahve makinaları da bulunmaktadır. Kahve kavurma makinası ve fiyatları hakkında birçok bilgiye https://www.nazarkahve.com.tr/ sitesinden ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.