Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantepli EPDK başkanı Yılmaz’a övgüler yağdırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantepli EPDK başkanı Yılmaz’a övgüler yağdırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Adıyaman’da Sanko Holding’in yaptırdığı güneş ejerji santralini açtı. Ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun bina açılışını da gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EPDK başkanı aslen Gaziantepli Mustafa Yılmaz’ın enerji piyasasındaki çalışmalarını çok beğendiği bu nedenlede örnek bürokrat olarak gösterdiği belirtildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EPDK Hizmet Binası ve Yapımı Tamamlanan Enerji Santrallerinin Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta "Akkuyu Santrali'nin ardından süratle 2. hatta 3. nükleer güç santralimiz için hazırlıklara başlayacağız" dedi.

* Bu anlamlı törende sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. EPDK enerji piyasalarının düzenlenmesindeki uygulamalarla uluslararası bir yapıya dönüşmüştür. 

* EPDK yeni hizmet binasının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. EPDK'nın yeni binasının ev sahipliği yaptığı kurumu temsil eden bir mimariye sahip olduğunu görüyoruz. 
* İnsan odaklı yatay mimari ile yapılan binamızın çatısının tamamı güneş enerjisi ve su ısıtma panelleri ile kaplı. Modern çalışma alanlarının yanı sıra kreşten, mescite kapalı otoparka kadar her türlü ihtiyaç düşünüldü. 

* Özel sektörümüzün Adıyaman, Balıkesir, Bingöl'de inşa ettiği yenilenebilir enerji santrallerinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Çatıda yapılan en büyük güneş enerjisi projesini Çöpgaz elektrik üretim tesisini, Avrupa'nın en büyük elektrik üretim santralini resmen hizmete alıyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.