İş Ayakkabısı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İş Ayakkabısı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İş ayakkabısı sektöre göre farklılık gösteren iş güvenlik ayakkabısıdır. Bu nedenle iş ayakkabısı seçerken koruma seviyesi seçimi ya da kişisel güvenliği sağlayacak olanların yanında estetik ve konfor kriterlerini de karşılayan ayakkabılar seçmek önemlidir. İş ayakkabısı seçerken dikkat edilmesi gerekenler konusunu bu başlık altında inceliyoruz.

İş Ayakkabısı Seçimi

Seçeceğiniz iş ayakkabıları konfor, estetik ve fiyat kriterlerini göz önünde bulundurarak ihtiyacınız olan koruma düzeyini sağlamalıdır. Ayakkabılar aynı zamanda erken aşınmayı önlemek için iyi aşınma direnci göstermelidir. Ayakkabı seçimi yaparken pek çok kriter vardır. Bu seçim sektöre göre değişiklik gösterebilir. Örneğin çalışanın bot mu yoksa spor ayakkabı mı diyebileceğini belirlemesi gerekir. Bunun yanında ayakkabının deri mi, kumaş mı yoksa su geçirmezlik sağlamak için özel malzemeden mi yapılması gerektiğine karar verilmelidir.

İş ayakkabıları TSE EN 344-1, TS EN 346-1, TS EN 345-1, TS EN 347-1’e uygun bir şekilde yapılmalıdır. Güvenliği sağlamak için burun kısmında en az 0.6 mm, en çok 1 mm kalınlığında bir çelik bulunmalıdır. Bu çelik burunlu iş ayakkabıları; Kereste, marangozluk veya inşaat sektörlerinde çalışıyorsanız şarttır. Güvenlik ayakkabıları, ciddi ayak yaralanmalarını önleyebilmektedir.

Bir iş ayakkabısı seçerken iç taban, orta taban, gövde ve dış tabanı göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Bunların tümü ayağa sağlam bir destek sunmakta ve böylece konforu artırmaktadır. Günde 12 saatinizi ayaklarınızın üzerinde çalışarak geçiriyorsanız, şüphesiz rahat iş ayakkabılarına ihtiyacınız olacaktır. Konforu en üst düzeye çıkarmak, sizi canlandırarak ve zihninizi dikkat dağınıklığından uzak tutarak iş performansınızı artıracaktır. Su yalıtımı sağlayan iş ayakkabıları ise açık havada çalışmayı daha rahat kılmaktadır. Özellikle soğuk ve karlı iklim bölgelerinde çalışanlar için önemli bir ihtiyaçtır.

Ayak yaralanması riskinin olduğu tüm sektörlerde güvenlik ayakkabıları giyilmelidir. Çalışma ortamı için ihtiyaç duyacağınız ayakkabı tipini belirlemelisiniz.

İş ayakkabısı seçiminde, her üründe kalitesi ve fiyat politikasıyla farkını ortaya koyan hamdidede.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. Mevsimsel şartlara, darbeye, kaymaya ve tüm iş güvenliği yönetmeliğine uygun iş ayakkabıları hızlı kargo ile hemen kapınızda.

HamdiDede sitesinden zincir ve zincir ekleri almak için https://www.hamdidede.com/zincir bağlantısını tıklayınız.

İş ayakkabısı almak için https://www.hamdidede.com/is-ayakkabilari1 bağlantısını tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.