Süper Lig'de sponsor bereketi! Anadolu, 4 büyükleri katladı...

Süper Lig'de sponsor bereketi! Anadolu, 4 büyükleri katladı...

Süper Lig'de en fazla sponsora sahip kulüp İttifak Holding Konyaspor. 54 firmayla sponsorluk anlaşması yapan Konyaspor’u, 48 destekçi ile Gaziantep ve Öznur Kablo Yeni Malatya izliyor. Sponsor sayıları birbirlerine çok yakın olan 4 büyüklerin ise ortalama 20 destekçisi bulunuyor.

Dijital dergi Spor Arena Plus’ın kasım sayısında; Süper Lig’de mücadele eden 20 kulübün 2021-22 sezonunda yaptığı bütün sponsorluk anlaşmalarını ortaya koyan detaylı bir araştırma yayımlandı.

Anasponsor İletişim Danışmanlığı tarafından hazırlanan dosya, İttifak Holding Konyaspor, Gaziantep FK ve Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un sponsor sayısında, ‘4 büyükler’ diye tabir edilen Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’u 2’ye katladığını gösterdi. Tamamı Spor Arena Plus’ta yer alan araştırmada öne çıkan maddeler şöyle:

366 FARKLI MARKAYLA 580 ADET ANLAŞMA
Süper Lig kulüpleri 366 farklı marka ile toplamda 580 adet sponsorluk anlaşması yaptı. Geçtiğimiz yıla göre toplam sponsorluk sayısı %23, marka sayısı %18 oranında arttı.

KONYASPOR 3 YILDIR ŞAMPİYONLUĞU BIRAKMIYOR
Süper Lig’de en fazla sponsora sahip olan kulüp, İttifak Holding Konyaspor. Son 3 yıldır bu unvanı kimseye kaptırmayan yeşil beyazlıların tam 54 destekçisi bulunuyor.
‘Sponsor Ligi’nin değişmeyen şampiyonu Konyaspor’u, 48’er sponsorla Gaziantep FK ve Öznur Kablo Yeni Malatyaspor izliyor. Fraport TV Antalyaspor ise 42 destekçi ile üçüncü sırada.

ŞAMPİYONLAR ÇOK GERİDE KALDI
Araştırmanın ilginç sonuçlarından biri 4 büyüklerle ilgili... Sponsor sayıları birbirine çok yakın olan bu kulüplerden Beşiktaş 24, Galatasaray 22, Fenerbahçe 21, Trabzonspor 19 anlaşma yapmış durumda.

FORMALARI 9 FARKLI MARKA ÜRETİYOR
Adidas, Bilcee, Macron, New Balance, Nike, Puma, Uhlsport, Umbro ve Wulfz firmaları ile toplamda 9 farklı marka, Süper Lig’deki 20 takımın tedarik sponsorluğunu üstleniyor.

NIKE 7 TAKIMLA LİDER
2021-22 sezonunda Nike firması 7, Puma ve Macron 3’er, New Balance 2, adidas, Bilcee, Uhlsport, Umbro ve Wulfz markaları 1’er takımın forma tedarik sponsorluğunu yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.