MİT ajan avında! Gaziantep'te önlemler artırıldı

MİT ajan avında! Gaziantep'te önlemler artırıldı

Son bir ayda Milli İstihbarat Teşkilatı, iki hafta önce İran Ajan Şebesi’ni çökertirken bu kez de 6 Rus ajan yapılan operasyon sonucu ele geçirildi. Bundan dolayı, Gaziantep’te Suriye’nin sınır ülke olması nedeniyle genellikle bir çok ülkenin ajanları olabileceği iddia edilirken bundan dolayı MİT Gaziantep’te ajanlara karşı teyakkuzda olduğu ileri sürüldü.

6 RUS AJAN YAKALANDI


İstanbul ve Antalya'da casusluk operasyonu ile 6 Rus vatandaşının gözaltına alındığı iddia edildi.
Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Antalya ve İstanbul’da yaptığı operasyonda “siyasi ve askeri casusluk” faaliyetlerinde bulunduğu öne sürülen 6 Rus ajanın yakalandığı öne sürüldü.
trhaber.com sitesinde yer alan habere göre; istihbarat birimlerinin bir süredir izlediği Rus casuslarına yönelik operasyon için düğmeye basıldı. İddiaya göre İstanbul ve Ankara’daki iki adrese yapılan baskınlar sonucu 6 Rus vatandaşı gözaltına alındı. Haberde, yakalanan kişilerin yanlarında yüklü miktarda para ve susturucu takılmış tabancalarla çok sayıda mühimmat bulunduğu bilgisine de yer verildi. Rus vatandaşlarının Türkiye’ye ‘siyasi ve askeri casusluk’ amaçlı geldiği iddia edildi.

MİT Van'daki İran ajan şebekesini çökertti


Van'da İranlı eski bir askeri ülkelerine kaçırmak isteyen 2'si İran ajanı 8 kişi, MİT ve Emniyetin ortak operasyonuyla suçüstü yakalandı.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet, İranlı eski bir askeri kaçırmaya çalışan ajan şebekesine suçüstü yaptı.
Alınan bilgiye göre, Van'da ikamet eden İranlı eski asker M.A'yı İran'a kaçırmak üzere gönderilen 2'si İran ajanı 8 kişi, MİT ve Van Emniyet Müdürlüğünün 24 Eylül 2021'deki operasyonuyla yakalandı.
MİT tarafından, İranlı istihbarat görevlilerinin M.A'nın İran'a kaçırılması için 30 bin dolarlık bütçeyle Van'da şebeke oluşturmaya çalıştığı tespit edildi.
MİT ve Emniyetin takibe aldığı şebeke üyelerinin, İranlı istihbaratçıların talimatıyla, eski asker M.A'nın eşi M.E'ye kaçırma olayına yardım etmesi karşılığında 10 bin dolar teklif ettikleri, kabul etmemesi halinde İran'da yaşayan ailesine zarar verileceği tehdidinde bulundukları belirlendi.
İran istihbaratının M.A'yı araçla İran'a kaçırmak üzere 2 kişiyi 24 Eylül'de Van'a gönderdiğinin tespiti üzerine MİT ve Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şebeke üyelerine suçüstü yapıldı.
24 Eylül saat 21.00 sularında M.A'yı kaçırmak üzere ikametgaha girmeye çalışan İran vatandaşı S.S. ve Türk vatandaşı M.E.A gözaltına alındı.
Devam eden operasyonda 6 Türk vatandaşından oluşan diğer şebeke üyeleri de yakalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.