Tüketici yine mağdur ! Gaziantep’te de 9 aylık dönemde 36 firmaya ve 46 ürüne aykırılıktan dolayı 657 bin TL ceza kesildi.

Tüketici yine mağdur ! Gaziantep’te de 9 aylık dönemde 36 firmaya ve 46 ürüne aykırılıktan dolayı 657 bin TL ceza kesildi.
Türkiye genelinde faaliyet gösteren zincir marketlere ceza yağdı. Rekabet Kurulu tarafından yürütülen 'fahiş fiyat' soruşturma tamamlandı. Buna göre, 5 zincir market ve bir tedarikçiye toplamda yaklaşık 2,7 milyar TL ceza kesildi. Gaziantep’te de 9 aylık dönemde 36 firmaya ve 46 ürüne aykırılıktan dolayı 657 bin TL ceza kesildi. Denetimler sonunda firmalara kesilen cezalar, tüketicilerin yaşadığı mağduriyeti bir kez daha gündeme geldi.

Rekabet Kurulu tarafından yürütülen 'fahiş fiyat' soruşturma tamamlandı. Buna göre, 5 zincir market ve bir tedarikçiye toplamda yaklaşık 2,7 milyar TL ceza kesildi. Rekabet Kurumu'nun kararında idari para cezası verilen zincir marketlerin kendi aralarında doğrudan veya ortak tedarikçiler aracılığıyla dolaylı temaslar yoluyla fiyatların ve fiyat geçişlerinin koordinasyonunun sağlandığının tespit edildiği belirtildi.

FİYATLAR TÜKECİNİN ALEYHİNE YÜKSELDİ!

Tespitler arasında doğrudan veya ortak tedarikçiler aracılığıyla geleceğe dönük fiyatlar, fiyat geçiş tarihleri, dönemsel aktiviteler ve kampanyalar gibi rekabete hassas bilgilerin paylaşıldığı; fiyat indirimine giden veya pazar genelinde fiyatların arttığı dönemde henüz fiyat artışı yapmayan teşebbüslerin fiyatlarına tedarikçiler aracılığıyla müdahale edilmek suretiyle söz konusu fiyatların tüketiciler aleyhine yükseltilmesinin sağlandığı yer aldı.

“ZİNCİR MARKETLERİN İŞLEYİŞ ESASLARI YENİDEN BELİRLENMELİ”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, “6 zincir markete toplam 2.7 milyar lira ceza yağdı. Şimdi sıra yapısal reformda. Sosyal dokumuza zarar veren, haksız rekabeti körükleyen, iş hayatını zehirleyen zincir marketlerin kuruluş/işleyiş esasları yeniden belirlenmeli. Aksi halde atılan taş ürkütülen kurbağaya değmez” ifadelerini kullandı.

657 BİN TL CEZA KESİLDİ!

Haksız fiyat artışları ve vatandaşların şikayetleri doğrultusunda Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, denetim çalışmalarına hız verdi. Gaziantep Ticaret İl Müdür İsmail İncesoy, kent genelinde Ocak-Eylül 2021 tarihlerini kapsayan 9 aylık dönemde yapılan denetimlerde 237 firma ve 1218 ürünün denetlendiğini belirtti. İncesoy, bu denetimler sonunda 36 firma ve 46 ürüne aykırılıktan dolayı 657 bin TL ceza kesildiğini, Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar nedeniyle ise 127 firma hakkında tutanak tutulduğunu belirtti.

16 FİRMAYA 644 BİN TL CEZA KESİLDİ

Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Satış Sonrası Hizmetlere ilişkin 16 firma denetlendi. 21 ürün incelenirken denetlenen 16 firma da aykırı firma olarak açıklanırken 21 aykırı üründen dolayı 644 bin 820 TL idari para cezası uygulandı. Fiyat etiketlerine yönelik yapılan 116 firma denetiminde 944 ürün incelendi. Firmalar arasında 17’sinin aykırı olduğu belirtilirken 22 aykırı üründen dolayı 9 bin 944 TL idari para cezası uygulandı.

127 FİRMA HAKKINDA TUTANAK TUTULDU

İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalara yönelik 102 firmada 200 ürün denetlendi. 127 tutanak tutuldu, aykırı ürün tespit edilmedi. Garanti belgesi denetlenen 2 firma aykırı kabul edilerek 904 TL idari para cezası uygulandı. Tüketici kredilerine yönelik denetlenen 1 firmaya 2 bin 282 TL idari para cezası uygulandı. Gaziantep’te 36 firma ve 46 aykırı ürüne toplamda 657 bin 950 TL idari para cezası uygulandı. Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar nedeniyle ise 127 firma hakkında tutanak tutuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.