Gaziantep’in Amatem’de 19 yatağa 500 kişi sıra bekliyor

Gaziantep’in Amatem’de 19 yatağa 500 kişi sıra bekliyor
Amatem Hastanesi'nin 10 yıldır doğal gazı yok

2010 yılında temeli atılıp 2014 yılında hizmete giren ve Türkiye’de sayıları çok az olan ve Gaziantep’te 19 yataklı Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (Amatem) hastanesinde tedavi için sırada 500’e yakın kişinin beklediği ileri sürüldü.

19 YATAĞA 500 KİŞİ SIRADA BEKLİYOR

Gaziantep’te uyuşturucu kullanma oranı verilere yüksek olması nedeniyle işadamı Ahmet Şireci tarafından 2014 yılına hizmete açılan Amatem hastanesinde yatak sayısının 19 olduğu ve yoğun bir şekilde tedavi olmak için başvuru sırası beklendiği söyleniyor. İddialara göre başvuru sayısının çok olması nedeniyle, bekleme sırasının arttığını ve bazı tedavilere 3 ile 6 ay sonra sıra geldiği ifade edildi.

7 YILDIR DOĞAL GAZI OLMAYAN HASTANE

Gaziantep’te 2014 yılında hizmete açılan, hayırsever işadamı Ahmet Şireci’nin yaptırdığı ve ayrıca klima sistemiyle ısıtma ve soğutma olması nedeniyle sürekli sorunlar yaşandığını söyleyen vatandaşlar, “Gaziantep Amatem hastanesinin en büyük sorunlarının başında ısınma geliyor. 10 metre yakınında bulunan Organize Sanayi Bölgesindeki doğalgaz merkezine yakın olmasına rağmen bunun yanı sıra şehir merkezindeki Beylerbeyi köyüne de 300 metre yakınlıkta bulunmakta. Hem Organize hem Beylerbeyi doğalgaz dağıtım merkezi çok kolaylıkla doğalgaz hattı verebilir. Ama ne varki, Amatem, yüksek elektirik parası ve doğalgazın olmamasından dolayı çok sıkıntı yaşıyor” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.