Son Dakika:Gaziantep'te bir zamda ulaşıma gelecek gibi!Gaziantep'te Ulaşıma yüzde 60 zam isteniyor!

Son Dakika:Gaziantep'te bir zamda ulaşıma gelecek gibi!Gaziantep'te Ulaşıma yüzde 60 zam isteniyor!
Döviz kurundaki dalgalanma, akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, hayat pahalılığı, maliyet artışları, yedek parçaya gelen zamlar, ulaşım hizmeti sunan esnafı olumsuz etkiledi. Esnafın kazancı her geçen gün daha da azalırken Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, esnafın geldiği duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Çolak, fiyat artışları nedeniyle yıl sonunu beklemeden zam talebinde bulunduklarını söyleyerek, “Ulaşım ücretlerine yüzde 60 oranında zam yapılmasını talep edeceğiz” dedi. 27 Ekim, 2021, Çarşamba 17:59 yazdır yorum yaz font küçült font büyüt Döviz kurunda meydana gelen artışlar, dünya piyasalarında akaryakıt fiyatlarının yükselmesi sonrasında, benzin, motorin ve LPG fiyatlarına zam üstüne zam geldi. Benzin ve Motorinin litre fiyatı 8 TL’nin üzerine çıkarken, geçtiğimiz aylarda 3 lira 50 kuruş dolaylarında olan LPG fiyatları da 6 liraya yükseldi. Söz konusu yükselişler sonrası, esnaf da vatandaş da kontak açmaya korkar oldu.

ESNAFIN ZAM İSTEMEKTEN BAŞKA ÇARESİ KALMADI

Pandemi döneminde ağır yaralar alan ve zarar gören toplu taşıma esnafı, akaryakıta gelen zamlar sonrası isyan etti. Kent genelinde faaliyet gösteren binlerce esnaf, pandemi döneminin neden olduğu yaraları sarmaya çalışırken, bir de üzerine eklenen döviz krizi ve akaryakıt zamları ile perişan oldu. Söz gelimi dövizdeki dalgalanma nedeniyle yedek parça başta olmak üzere artan maliyetler, hayat pahalılığı esnafın zor günlerden geçmesine neden oldu. Üzerine bir de akaryakıta gelen zamlar eklenince esnafın zam istemekten başka çaresi kalmadı. Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, esnafın geldiği duruma ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu.

“FİYAT ARTIŞLARI ESNAFIN BELİNİ BÜKÜYOR”

Zam talebinde bulunmaya hazırlandıklarını söyleyen Çolak, “Esnafın durumu iyi değil. Akaryakıt fiyatlarına aralıksız zam geliyor, dolar ve avroda fiyat yükselişleri sürüyor. Tüm bunların göz önüne alarak, ulaşım ücretlerine zam yapılmasını gündeme taşıyacağız. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den randevu istedik.”

“YÜZDE 50 ZAM DAHİ ESNAFI KURTARMAZ”

Esnafın dayanacak durumunun kalmadığını söyleyen Çolak, “ Büyükşehir Belediyesi’ne sunduğumuz dilekçede yüzde 50 oranında zam yapılması yönünde talepte bulunduk ancak bugünkü şartlarda yüzde 50 zam dahi esnafın durumunu kurtaracak düzeyde değil. Ulaşım ücretlerine yüzde 60’lık bir zam talebimiz var.”

“YILSONUNU BEKLEYECEK GÜCÜMÜZ YOK”

Esnafın zor durumda olduğunu söyleyen Çolak, “Hemen her şeyde fiyat artışları ile karşı karşıyayız. Döviz ve akaryakıt fiyatlarındaki artışın yanında hayatımızı ilgilendiren pek çok kalemde fiyat artışı var. Çalışanlarımızın hayatını devam ettirmesi gerekiyor. Vatandaş olduğu kadar bizler de bu zamlardan etkileniyor. Sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar ulaşım hizmeti sunuyoruz. O nedenle çok büyük sıkıntı içerisindeyiz. Bu yüzden yıl sonunu beklemeden zam talebimizi iletiyoruz.”

“ESNAF BORÇLU”

“Esnafın kazancı yetmiyor” diyen Çolak, “Araçlarını yenileyen esnafın bankalara borcu var. Bu borçları öteledikçe faizler artıyor. Hal böyle olunca esnafın borcu giderek artıyor. Bazı esnaf borçlarını ödeyemediği için aracı banka tarafından bağlandı, hacizli olan araçlar var. Petrol istasyonlarından akaryakıt alan ancak borcunu ödeyemeyen esnafımız var. Esnafın ödemeye gücü yetmiyor, giderlerini karşılayamıyor. Bu nedenle zam verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.