Üst geçit olmadığı için ölümlü kazalar oluyor iddiası

Gaziantep'te Alpaslan ve Fıstıklık Mahallesi arasına üst geçit yapılmasını isteyen vatandaşlar bölgede sıklıkla ölümlü kazalar olduğunu söyleyerek CİMER'e şikayette bulundu.

Bölgede ticari alanlar olmadığı için alternatif yollar kullanmak zorunda olan vatandaşlar ilgililerden bölgeye acil üst geçit yapılmasını istedi.Alpaslan Mahallesi sakinleri bölgede ticari alan bulunmadığından Fıstıklık Mahallesi'ne gitmek zorunda kalıyor. Fıstıklık'a gitmek için ise kullanılan yolun tehlikeli olduğunu özellikle yaşlı ve çocuklar için sorun teşkil ettiğini dile getiren mahalle sakinleri durumu CİMER'e iletti. Yerel seçimlerde muhtar adaylarının seçim vaatleri arasında üst geçit olduğunu ve bunların gerçekleşmediğini ifade eden vatandaşlar, ilgililerden destek bekliyor.

Alpaslan mahallesi Beylerbeyi mevki üst geçit olmadığı için son üç ay içersinde üç kişi vefat etti. Genelde bu yolu halk ve öğrenciler kullanıdığını karşıya geçmek için ise, üst geçit olmadığından kazaya davetiye çıkardığını kaydettiler.


Mahalle sakinleri,''Daha kaç can vermemiz gerekiyor buraya üst geçit yapılması için. İlçe belediyesi karayollarına karayolları Büyükşehir belediyesini suçluyor. Muhatap bulamıyoruz. Bahsi geçen Alpaslan mahallesi sözde konsept mahalle geçiyor. Örnek mahalle ama ne market ne alışveriş merkezi var. Yüzlerce vatandaşımız yaya olarak geçmek zorunda kalıyor. Örnek mahallede okullar olur maalesef insanlarımızı kandırmadan başka birşey yok. Yarın bu yolu trafiğe. Acilen Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin i sorunumuza çare bulması için çağrıda bulunuyoruz. Defalarca ilçe ve Büyükşehir belediye yetkilileri bizi avutuyor tek çaremiz yolu trafiğe kapatıp sesimizi duyurmak kaldı. Mahalle halkı olarak yarın sabah yolu kapatacağız''dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.