Son Dakika: Genç kadın metil alkol içti, böbrekleri bile iflas etti!

Son Dakika: Genç kadın metil alkol içti, böbrekleri bile iflas etti!
Bir kadın içtiği alkol sonrasında zehirlenerek hastanelik oldu. Kadının durumu ağırlaşınca yoğun bakıma alındı...

Bu sabah yaşanan olayda aldığı Metil alkol sonrasında bir anda fenalaşan Z.D. ismindeki kadın yakınları tarafından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Doktorların anında müdahale ettiği kadının aldığı metil alkol sonrasında Akut Böbrek Yetmezliği nedeniyle entübe edildiği ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

Alkol kullanımına bağlı akut zehirlenme teşhisi de konulan kadın daha sonra Sakarya'da yoğun bakım yatağı bulunamayınca Düzce Atatürk  Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Piyasada yasal olarak satılan alkollü içeceklerin içerisinde bulunmayan Metil alkolü  genç kadının nereden temin ettiği, sahte alkol mü kullandığı yoksa kolonya gibi başka bir madde mi aldığı konusunda ise her hangi bir açıklama yapılmadı. 

İkisi de alkol, farkları ne?


Etil alkol, içkinin temel maddesi. Zaman zaman başka amaçlarla da, örneğin sanayide de kullanılıyor. Yani pahalı ve tehlike seviyesi biraz daha düşük. 
Metil alkol ise, ucuz, insan sağlığı için ise tamamen zararlı. O kadar ki koklanması, vücuda ufak bir teması bile ölüme kadar götürebiliyor. 12-14 saat arasında etkisini göstermeye başlıyor. 

Fark anlaşılır mı? 


İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Fen ve Kimya Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Levent Artok, o soruyu şu sözlerle yanıtladı: 

"Kokudan da kolay kolay anlaşılmaz. Bunlar saftır, sudan bile ayıramazsınız. Bunu anlamak mümkün değil. Tattan da anlaşılmıyor. İnsanların evlerinde ayırt etmesi mümkün değil. Aldığınız zehir mi gerçek anlamda, belli bir yerden sonra geri dönüşü yok. Ucuz diye alıyor insanlar, almayacaklar başka çare yok. Aslında etil alkol diye satıyorlar ama aldıkları aslında en az belirli oranda metil alkol içeren bir sıvı.
İçtikleri aslında önemli kısım metil alkol. Her ikisi de aldıklarında benzer etkiyi gösteriyor, sarhoşluk yaratıyor. Etil alkolü içmeyi kestiğin zaman belli bir süre sonra kendine gelir, ertesi gün normalleşirsin. Metil alkolde ise bu mümkün değil. 12-14 saat arasında etkisini gösteriyor. Bu etki de ölüme kadar gidiyor. Bunu hissettiklerinde hemen  sağlık kuruluşuna gitmeleri lazım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.