Veteriner hekimlerin kullandığı wood lambası

Veteriner hekimlerin kullandığı wood lambası

Bizler hasta olduğumuzda ya da operasyonlar geçireceğimiz zaman doktorların insan sağlığında kullandığı ve kullanabileceği bir sürü malzeme bulunmaktadır. Aynı şekilde hayvan dostlarımızın sağlığında kullanılması içinde oldukça malzeme ve alet bulunmaktadır. Hayvan sağlığında kullanılmak için üretilmiş olan malzeme ve aletler insan sağlığında kullanılmamaktadır. Çünkü hayvanlara özel ve uygun bir şekilde üretimleri yapılmaktadır. Hayvan sağlığında kullanılacak olan malzemeler işlerinde profesyonel olan veteriner hekimler tarafından kullanılmaktadır. Veteriner hekimlerin kliniklerinde kullanacakları ve zorunlu olan bütün malzemeler bulunmalıdır. Bazı malzemeler ve malzeme gruplarının bulunması ise zorunludur. Veteriner hekimlerin hayvan sağlığında hangi malzemeleri kullandıklarını ve bu malzemelerin neler olduğuna bir bakalım.

Hayvanlarımızın cildinde sorun olduğu zaman bazen biz bunu fark edemeyebiliriz. Veteriner hekimlerin kullandığı wood lambası tamda bu göreve yardımcı olmaktadır. Wood lambası içerisindeki ışık sayesinde hasta ve sağlıklı cilt yapısını ayırt etmekte kullanılmaktadır. Bu cihaz sayesinde veteriner hekimler kolaylıkla hayvanda olan cilt ya da deri rahatsızlıklarının teşhisini yapabilmektedir. Cihaz hayvanın cildinin ve deri dokusunun detaylı bir şekilde incelenmesine olanak sağlamaktadır. Ayrıca wood lambası sayesinde köpeklerde ve kedilerde oluşan ciltteki mantarları ve cilt hastalıklarının tespiti de yapılabilmektedir. Sağlık açısından sıklıkla kullanılan ve önemli bir cihazdır. Wood lambası sadece hayvan sağlığında değil dermatolojik alanda da ciltteki sorunların tespiti için kullanılmaktadır.

Veteriner hekimler hayvanların operasyonları sırasında birden fazla malzeme kullanmaktadır. Ama bazı malzemeler operasyonların ayrılmaz bir parçasıdır. Serviyet örtüleri gibi. Serviyet örtüleri operasyonlarda kullanılan örtülerdir ve bulunması zorunludur. Örtülerin steril ve hijyenik olması son derece önemlidir. Hijyenik olmayan serviyet örtüleri sebebiyle virüs ve bakteri buluşma oranı artacaktır. Serviyet örtüleri sağlık alanının çoğu kısmında kullanılan bir malzemedir. Özellik olarak yıpranmaya karşı dayanıklı, steril ve solma olmayacak şekilde üretilirler. Boyları ve uzunlukları her örtüde değişiklik göstermektedir. Boyut olarak farklı olmalarının sebebi ise yapılacak operasyona göre örtü seçiminin doğru ve kolay olmasıdır. Serviyet örtüleri yapılacak operasyonlarda bulunması gereken malzemeler arasındadır.

Veteriner hekimler hayvanlardan kan alma işlemi yaparken, damar yolu açarken, serum ve benzeri sıvıları damar yolu aracılığıyla hayvanlara aktarırken intraket (iv kanül) kullanırlar. İntraket kan alma ve serum bağlama işlemleri sırasında damar yolu bir kere açıldıktan sonra, aynı noktaya tekrar delme işlemi yapılmadan, farklı materyalleri bağlayabilme ve farklı bir işlem yapılmasına olanak sağlamaktadır. Hayvan sağlığında ve sağlık alanında sıklıkla kullanılan bir malzemedir. Sağlığın kapsadığı her alanda intraket kullanımının olduğu bilinmektedir. Dokuya zarar vermeyen bir yapıya sahiplerdir. Sağlık alanının dışında olarak intraket piercing gibi işlemlerin takılması sırasında da kullanılmaktadır. Uç kısımları paslanmaz çelikten yapılmaktadır. İnraketlerin farklı renkleri bulunmaktadır ve bu renkler ayrı numaralardan oluşur. Bu renkler ve numaralar intraketin kalınlığını ve uzunluğunun anlaşılmasını sağlamaktadır. Bu şekilde birbirlerinden daha kolay ayırt edilebilmektedirler. Hangi işlemi yapacağınıza uygun olarak intraket seçimi yapılmalıdır. İntraketlerin üretimi dünya standartlarına uygun olacak şekilde yapılır.

Veteriner hekimler gerekli malzemeleri ve ihtiyaç duydukları her malzemeyi Veterinermalzeme.com sitemizi ziyaret ederek bulabilirler. Web sitemiz sadece veteriner hekimlere ve veteriner kliniklerine özeldir. Veteriner kiniklerine ve veteriner hekimlere ürünleri en kısa sürede ve güvenli bir şekilde teslim etmek için çalışmaktayız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.