Sumudica: ''Galiba Türkiye'de popülerim''

Sumudica: ''Galiba Türkiye'de popülerim''
Süper Lig'in 9 haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Adana Demirspor'u deplasmanda 2-0 mağlup etti. Maçın ardından Malatyaspor'un yeni teknik direktörü Sumudica açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'in 9 haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Adana Demirspor'u deplasmanda 2-0 mağlup etti. Marius Sumudica, Yeni Malatyaspor'un başındaki ilk maçından galibiyetle ayrıldı. Rumen teknik adam maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Sumudica, maçtan sonra birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Sumudica'nın o açıklamaları:
Marius Sumudica: "5 maç üst üste kaybetmiş bir takımı almak hiç kolay değil. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Her şeye saygı gösterdiler. Tecrübeli oyuncularım da var takım içerisinde. Söylediğimi anlayacak, anlattıklarımı da oynayacak oyuncularım var. Deplasmanda iki gol attık. Daha fazla skor üretmek için şansımız da oldu. Tabii 3 puan önemli ama b 3 puanın hiçbir önemi olmaz Altay'a karşı evimizde kazanmazsak. Buraya takımı kurtarmak için geldim. İlk hedefimiz ligde tutmak için. Ama hedefim bu değil tabii. Öncelikli hedefim iyi futbol oynamak, oyuncularımı kuvvetlendirmek, tabii Malatya'daki bütün taraftarlarını mutlu etmek. Çünkü son 2 yıldır çok acı çekiyorlar Malatya taraftarı ve son 2 yıldır kümede alma mücadelesi veren bir takım. Bugün Sumudica'dan taraftarlara 3 puan hediyesi.''

Pasaport başvurusu ile ilgili başvuru yapacak mı?
Sumudica, kendisine gelen pasaport başvurusu yapacak mı sorusuna; ''Tabii çalıştığım her yerde oranın pasaportunu almaya çalıştım. Bu ülkede de çok iyi hissediyorum. İyi hissetmesem zaten geri gelmezdim. Bugün oyuncularım ısınmaya çıktığında karşı takımın taraftarları benimle resim çektiriyordu, bu çok önemli. Dışarı çıkıyorsunuz ve rakip takımın taraftarları sizinle resim çektiriyor. Galiba Türkiye'de popülerim, ayrıca da Türk oyuncularla, Türklerle benzer bir karakterlerimiz var. Benim de onlar gibi agresif bir yapım var." cevabı verdi.

"Sumudica geri döndü"
Maç sonu basın toplantısında da açıklamalarına devam eden Sumudica, “Oyuncularımı kutluyorum. 3 puan için mücadele ettik. Bugünde o 3 puanı hak ettiğimizi düşünüyorum. Birinci ve ikinci yarı daha fazla skor yapma şansımız oldu. Adana’nın da şansı oldu tabi. Futbolcularımda saygı duyuyor. Çok mutluyum. 6 antrenman boyunca onlara gösterdiklerime saygı duydular. Çok akıllı, zeki oyuncularım var. 3-5-2’li sistemi oynayabilecek, onu anlayabilecek oyuncularım var. Bugün mutluyum. Taraftarlarımıza söz vermiştim, bugün buraya mücadele için gelmiştik. Eğer mücadele ederseniz bu mücadele size puan getirir. Malatyaspor taraftarlarına bu 3 puan armağan olsun. Benim için Türkiye en iyi liglerden biri. Taraftarlar çok fanatik. Size hoca olduğunuzu hissettiriyorlar. Süper Lig’i çok özlemişim. Sumudica geri döndü” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.