Öğrencilere müjde geldi...

Öğrencilere müjde geldi...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi'nin Açılış Töreni'nde öğrencilere müjde gibi haberi verdi. Erdoğan, mesleki eğitim merkezlerimizin son sınıfına kalfa olarak devam eden öğrencilerin asgari ücretin üçte biri kadar değil, yarısı kadar ücret alacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi'nin Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonra mesleki eğitim merkezlerimizin son sınıfına kalfa olarak devam eden öğrencilerin asgari ücretin yarısı kadar ücret alacağını duyurdu.


"BAZI MÜJDELERİMİZ OLACAK"
Erdoğan yaptığı konuşmada öğrencilere müjdelerimiz var derken;

Mesleki eğitimde bazı müjdelerimiz olacak. Mesleki eğitim merkezlerinde kapasitenin daha fazla artırılması ve işsizlik oranın azalması için 2 yeni düzenleme yapıyoruz. 4 yıl boyunca aldıkları ücretlerin işveren üzerindeki yükünü tamamen kaldırmaktır. Bu yükü devlet olarak biz üstleniyoruz. 2. olarak mesleki eğitim merkezlerimizin son sınıfına kalfa olarak devam eden öğrencilerimizin ücretlerini de artıyoruz. Asgari ücretin 3'te 1'i kadar değil, yarısı kadar ücret alacaklar. Her iki hedef ile ilgili olarak gerekli düzenlemeleri kısa sürede yapacağız. Türkiye'de mesleki eğitimi yeni bir evreye taşıyacağız.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.