Gaziantep’te tramvay kazaları neden oluyor? En çok kaza hangi kavşakta?

Gaziantep’te tramvay kazaları neden oluyor?  En çok kaza hangi kavşakta?

10 yıl önce Gaziantep’te ilk tramvay seferleri istasyon ile Burç Kavşağı arasında yapılırken daha sonraki yıllarda da Karataş, İbni-Sina ve Adliye hatları hizmete girdi. Tramvayın Gaziantep’te yolcu taşımacılığında etkin hizmet verdiği, günlük yolcu kapasitesinin 600 bin kişi olduğu öğrenildi. Bunun yanı sıra yaklaşık bu hatlarda 50 tramvay faaliyette bulunduğu ve bu nedenle her ay iki tramvay kazası yaşandığı tespit edildiği bildirildi.

Gaziantep’te tramvay kazaları neden oluyor?  En çok kaza hangi kavşakta?

TRAMVAY KAZALARI NERELERDE OLUYOR?
Ana durak İstasyon - İbni sina arasındaki hat üzerinde Gazi Muhtar Paşa Bulvarı kavşağı, 25 Aralık Devlet Hastanesi kavşağı, Harikalar diyarı kavşağı, Kadı değirmeni ve Sanko Okulları hatlarında ve Rasaf yolu kavşağının yanında Üniversite önü, Karataş merkez, Akkent durağı civarında kaza noktaları olduğu ve sürücülerin ve yayaların dikkatsizliğinden de ölümlerin olduğu medyana geldi. Ayrıca, yine İstasyon’dan başlayan Adliye hattı arasında Ali İhsan Göğüş ve Güvenevler kavşaklarında kazaların olduğu öğrenildi.

10 YILDA 100’E YAKIN KAZA
Gaziantep’te faaliyet gösteren taramvay hattığının ana kavşaklarda en çok kaza noktaları belirlenirken birinci sırada Kadı değirmeni ve Sanko Okulları kavşağındaki yerlere sürücülerin dikkat etmeleri gerektiği istenirken ve ortalama da 10 yılda 100’e yakın trafik kazası olduğu, bunda da 14 kişininde hayatını kaybettiği belirtildi.

Gaziantep’te tramvay kazaları neden oluyor?  En çok kaza hangi kavşakta?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.