Gaziantep’te hangi mahallelerde Suriyeli çeteler var?

Gaziantep’te hangi mahallelerde Suriyeli çeteler var?
2011 yılında Suriye’de çıkan iç savaştan dolayı Türkiye’nin bir çok kentine mülteci olarak gelen Suriyeli’lerin en çok bulundukları kentlerin başında resmi kayıtlara göre 475 bin ve kayıtlı olmayanlarla birlikte 1 milyona yakın Gaziantep’te Suriyeli yaşadığı, nüfusunda % 25’ini kapsadığı iddia edildi.

10 YILDA HIZLI SUÇ ÖRGÜTLERİ
Gaziantep’te 10 yıl boyunca Suriyeli’ler Türk ceza kanununa göre haklarında işlem yapılırken genellikle işledikleri suçların başında hırsızlık, gasp, adam yaralama, adam kaçırma, tehdit, şantaj, kaçakçılık ve buna benzer suçlar işledikleri, yapılan araştırmada ortaya çıktı.

HANGİ MAHALLELERDE SUÇ ÇETELERİ VAR?
Gaziantep’in Suriyelilerin en çok yoğun oldukları mahallelerin başında birinci sırada Ünaldı ve Şehreküstü, ikinci sırada Karşıyaka, üçüncü sırada Eski Garajlar, Şıhcan ve İnönü, dördüncü sırada Gazikent, beşinci sırada Kale altı ve Hamdi Kutlar, altıncı sırada Yazıcık ile Tabakhane mahallerinde yer alırken son olarakta Gatem bölgesinde çoğunlukları olduğu öğrenildi. Bu mahallelerde genellikle 12 ile 20 yaşlarındaki Suriyeli çocuklar sürekli kavgalar çıkararak suç işledikleri, aynı zamanda çevreye rahatsızlık verdikleri öne sürüldü.

GAZİANTEP’TE KAÇ SURİYELİ’NİN PARMAK İZİ VAR
Gaziantep’te suç örgütleri olarak çeteleşen Suriyeli’lerin Türkiye girişi sırasında Göç İdaresi bünyesinde kayıtlı en az 150 bin Suriyeli’nin parmak izlerinin bulunduğu ve 2.5 saniyede bir kişinin tespiti yapıldığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.