Suriye ve Irak’tan eşşeklerle kaçak telefon taşınıyor! Gaziantep kaçak telefon cenneti

Suriye ve Irak’tan eşşeklerle kaçak telefon taşınıyor!  Gaziantep kaçak telefon cenneti
Dünya’nın en büyük telefon üreticisi olan Çin, bir çok dünya ülkesine kaçak yollarla telefon gönderdiği ve Türkiye gibi ülkelerin de telefonda yüksek ÖTV, KDV, vergi ve yurtdışı giriş harcından dolayı telefonların kaçak yollarla ülkeye sokulduğu ve bunuda Irak ile Suriye sınırındaki kaçakçılar başta eşşekler ve koyunlarla taşıyarak getirdikleri iddia edildi.

KAÇAK TELEFONUN YOL HARİTASI NEDİR?

Çin’den gemi konteynırlarıyla dünyanın en önemli ticaret merkezi olan Dubai’yeye getirildiği ve dağıtımının da bu ülkeden yapılarak Irak’tan Erbil’e gönderildiği öğrenildi. Erbil’den Suriye’nin Kobani, El-bab, Cerablus illerine gönderildiği, buradan da tırlar, eşşek ve koyunlarla kaçakçıların Türkiye’ye geçirerek büyük paralar kazandığı öne sürüldü.

GAZİANTEP’E NASIL GELİYOR?

Kaçak telefonlar Türkiye’de Irak ve İran sınırından koyun ve eşşeklerle geçirildikten sonra Suriye’nin Kobani, El-bab ve Cerablus’tan kaçak yollarla geçiş sağlandığı ve bunun genellikle tırlarla yapıldığı ifade edildi. Şanlıurfa ve Gaziantep’in de geçiş noktası olduğu için kaçak telefonların tırlar ve bazı araçlarla buraya getirildiği ve iç piyasada da satışa sunulduğu ileri sürüldü.

GAZİANTEP’TE KAÇAK TELEFON TOPTANCILARI KİMLER?

Gaziantep’te son günlerde Çin’den başlayıp Dubai merkezli Kuzey Irak’ın Erbil kentinden Suriye’nin Kobani, Elbab ve Cerablus illerinden Şanlıurfa ile Gaziantep’e getirilerek büyük bir toptancı grubu olan kişilere satıldığı ve genellikle bunların parekende satıldığı yerlerin başında da Gaziantep’in pasajlarında “İmei değiştirilerek” telefonların kullanılır hale getirildiği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.