Süper Lig'in ilk 8 haftasında en çok hangi takımın stadı doldu?

Süper Lig'in ilk 8 haftasında en çok hangi takımın stadı doldu?
Süper Lig'in ilk 8 haftasında en çok hangi takımın stadı doldu? Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un tribün doluluk oranları haberimizde.

Son yıllarda ekonomik olarak zor günler geçiren Türk futboluna ilgi de azalmaya başladı. Pandemi sonrasında maçların yüzde 50 kapasite ile oynanmaya başladığı 2021/22 sezonunun ilk 8 haftasında tribünler adeta boş kaldı. Kulüpler stadyumların dolduramadı. Bunda da bilet fiyatları ve kombine satışının olmaması etkili oldu. İlk 8 haftada en çok bilet satan takım Fenerbahçe oldu.

İlk 8 haftada 331 bin adet bilet satıldı
Türk futbolu son yıllarda ekonomik açıdan zor günler geçirirken bir yandan da futbola olan ilginin azalması statların adeta boş kalmasına neden oldu. Ligin ilk 8 haftasında Süper Lig’de toplam 331 bin adet bilet satıldı. Ortalama seyirci sayısı en yüksek takım Fenerbahçe olurken, birçok kulüpte stat kapasitelerinin yüzde 50’sinin dolmadığı gözlendi.  Süper Lig’in en az bilet satan takımı ise Fatih Karagümrük oldu. Kulüp kendi evinde oynadığı 4 maçta sadece 919 adet bilet satabildi.

En çok bileti Fenerbahçe sattı
Süper Lig’de ilk 8 hafta sonunda en çok bilet satan Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertli takım Süper Lig’de kendi evinde oynadığı 4 maçta toplam 62 bin adet bilet sattı. İkinci sırada Beşiktaş bulunuyor. Siyah-beyazlılar toplamda 57 bin adet bilet sattı. Sezona kendi sahasında başlayamayan Galatasaray da en çok bilet satan takımlara arasında 3. sırada yer aldı. Sarı-kırmızılı takım toplam 28 bin adet bilet satışı gerçekleştirdi. Trabzonspor ise bu alanda 4’üncü oldu. Bordo mavili takımın toplam bilet satışı 27 bin adette kaldı. Süper lig’e bu sezon yükselen ve yaptığı transferlerle göz dolduran Adana Demirspor ise en çok bilet satışı yapan 5’inci takım oldu.

En az bileti Karagümrük sattı
Süper Lig’de toplam 10 bin adetin altında bilet satan takım sayısı ise 9. En az bilet satan takım ise Karagümrük. Süper lig’de ikinci sezonunun geçiren Karagümrük’ün toplam bilet satı rakamı 919 adette kaldı. Bu rakam Avrupa’da bile en az bilet satan takımlar arasında kalmasına neden oldu.

Fenerbahçe - Sivasspor maçı en çok izlenen maç
Süper Lig’de ilk 8 haftada en çok seyirci çeken maç ise Fenerbahçe - Sivasspor maçı oldu. Toplam 21 bin kişinin izlediği maç pandemiden bu yana en kalabalık maç olarak da tarihe geçti. Ligin en az bilet satılan maçı ise Karagümrük-Başakşehir maçı oldu. İstanbul’daki maçı stadyumda toplamda 233 kişi izledi.

8 haftada hangi takım ne kadar bilet sattı
Fenerbahçe: 62 bin adet
Beşiktaş: 57 bin adet
Galatasaray: 28 bin adet
Trabzonspor: 27 bin adet
Adana Demirspor: 24 bin adet
Hatayspor: 17 bin adet
Göztepe:  16 bin adet
Antalyaspor: 14 bin adet
Kayserispor: 14 bin adet
Giresunspor: 12 bin adet
Konyaspor: 10 bin adet
Altay: 9 bin adet
Sivasspor: 8 bin adet
Gaziantep: 8 bin adet
Malatyaspor: 8 bin adet
Rizespor: 7 bin adet
Kasımpaşa: 4 bin adet
Başakşehir: 3 bin adet
Alanyaspor: 2 bin adet
Karagümrük: 919 adet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.