Multimodal Taşımacılık Nasıl Yapılır?

Multimodal Taşımacılık Nasıl Yapılır?
Multimodal taşıma işlemlerinin diğer adı çoklu taşımadır. Bu işlemde ürünlerinizi taşıtmak için ister deniz, kara isterseniz ise demir ve hava yollarından birisini tercih edebilirsiniz.

En çok tercih edilen bir diğer taşıma yöntemi multimodal taşımacılık yöntemidir. Bu yöntemde sevkiyat için farklı araçlar ve farklı taşıma üniteleri kullanılır.

Multimodal Taşımacılığın Diğer Taşıma Türlerine Göre Farkları Nelerdir?

Multimodal taşımacılık diğer taşıma yöntemleri ile sıklıkla karşılaştırılır. Oysaki bu taşımacılık yöntemi diğerlerinden daha farklıdır.

Farklarından birisi tek bir sözleşme türünün yeterli olmasıdır. Tek olan sözleşmede tüm detaylar yer alır. Diğer fark ise tek bir taşıyıcının kullanılmasıdır. Bütün sorumluluk bu tek kişiye aittir.

Multimodal Taşımacılık Kapsamı Nedir?

Multimodal taşıma işlemlerinin diğer adı çoklu taşımadır. Bu işlemde ürünlerinizi taşıtmak için ister deniz, kara isterseniz ise demir ve hava yollarından birisini tercih edebilirsiniz. Multimodal taşımacılık yönteminde hepsi gerçekleştirilir.

Blok Tren Taşımacılığının Kapsam Alanı Nedir?

En çok tercih edilen taşıma yöntemlerinden birisi blok tren taşımacılığı yöntemidir. Bu yöntemi diğerlerinden ayıran birçok avantaj bulunur.

Öncelikli olarak bu yöntem ile çok ağır yükler kısa sürede taşınır. Trafik gibi taşımacılığı aksatacak sorunlar ile karşılaşılmadığı için işlemler tamamen kısa sürelidir.

Diğer avantajı ise her yöntemin rahatça kullanıyor olmasıdır. Blok tren taşımacılığı yöntemi ile deniz, kara, demir ve hava yolu ulaşımı rahatlıkla kullanılır. Maliyetleri de oldukça düşüktür.

Blok Tren Konteyner Taşımacılığı Nedir?

Blok tren konteyner taşımacılığı kısa süreli ve ucuz maliyetli bir yöntem olması nedeniyle sık tercih edilir. Sizler de yüklerinizi en kısa sürede, çok uygun maliyetlere taşıtabilirsiniz. Blok tren taşımacılığı işlemleri hem zamandan hem de maddi açıdan tasarruf edebilirsiniz.

Vagon Taşımacılığı Türleri Hangileridir?

Vagon taşımacılığı ile yüklerinizi bir yerden bir yere kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Vagon taşımacılık işlemlerinde en çok kullanılan türler arasında kapalı vagon, kayar yan duvarlı vagon, yüksek kenarlı vagon ve platform vagon yer almaktadır.

İntermodal Taşımacılık Nasıl Gerçekleşir?

İntermodal taşımacılık türünde taşıma şekilleri sürekli olarak değiştirilir. Bu yöntemin gerçekleştirilebilmesi için en az 2 farklı taşıma şekli gerekmektedir.

Multimodal ve İntermodal Taşımacılık Arasındaki Ayırt Edici Farklar

İntermodal taşımacılık sisteminin multimodal yönteme göre farklılıkları vardır. Bunlardan birisi intermodal işlemlerde sadece taşıma yönteminin değişmesidir. Taşıma alanlarında herhangi bir değişim görülmez.

Diğer fark ise sözleşme sayısıdır. İntermodal için birden fazla sözleşme gerekirken multimodal için tek bir sözleşme yeterlidir.

İntermodal Taşımacılık Hizmeti Sizlere Hangi Avantajları Sunar?

İntermodal taşımacılık hizmetinden yararlanarak yüklerinizi kara, deniz ya da demir yoları ile kolay ve güvenle taşıtabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.