Fiber optik altyapı ürünleri

Fiber optik altyapı ürünleri
Modern teknolojinin hızla gelişmesi nedeniyle fiber optik kablolar, optik frekanslarda daha yüksek veri iletimine olanak sağlayan bir bant genişliğine sahip olup, geleceğin dünyasının temel altyapı unsuru haline gelmiştir.

 

Fiber optik kablo, ışınların geçtiği çekirdek, plastik dış koruyucu tabaka ve ışık huzmesini dış ortamdaki manyetik indüksiyondan etkilenmeden çok yüksek bir hızda ileten cam kılıf olmak üzere üç temel parçadan oluşur.

Optik kablonun çekirdek kısmı; ana partikülü cam elyaf olan, çok ince elyaflardan oluşan bir malzemedir. Bu cam elyaf yapının standart multi-mode kablolarda boyutu 50-70 mikron arasında olup, 9 mikron kalınlığında dahi üretilebilmektedir. Cam kılıf, çekirdek lifi örten ve ışığın iç kısımdan dış ortama geçmesini engelleyen kısımdır. Bu kısım genellikle 125 mikron boyutunda üretilir ve yapıyı fiziksel etkilerden korumak için bir dış kılıf ile kaplanır.

Büyük veri paketlerinin iletilmesine izin veren fiber optik iletişim sistemleri, cam ve plastik malzemelerden yapıldıkları için iletken değildir. Bu nedenle akım bir manyetik alan oluşturmaz ve bant genişliği sınırlı değildir. Fiber optik kablolar, floresan lambaların, yıldırımların, motorların veya diğer kabloların elektriksel yükünden etkilenmez ve enerji yaymadıkları için diğer haberleşme sistemlerini etkilemez.

FİBER OPTİK ALTYAPI ELEMANLARI NELERDİR?

Genel olarak, fiber optik altyapı üç farklı aşamaya ayrılır: ışığın içinden geçtiği çekirdek, plastik dış koruyucu katman ve cam kılıf. Işın üzerinden iletim yapan bir fiber optik sistem kullanarak daha hızlı veri alışverişi sağlayabilirsiniz. Fiber optik altyapı ürünleri listesini aşağıda bulabilirsiniz.

FİBER OPTİK ALTYAPI ELEMANLARINDAN ÇEKİRDEK NEDİR?

Optik kablonun çekirdek kısmı çok ince optik fiberlerden oluşur. Genel olarak konuşursak, fiber optik sistemlerde kullanılan çekirdek yapısı birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterir. Özellikle tercih edilen fiber optik sistemin tipine bağlı olarak çekirdek boyutu daha küçük veya daha büyük olabilir. Single-mode ve multi-mode sahip fiber optik sistemlerde, single-mode daha küçük yapılarda karşımıza çıkmaktadır.

FİBER OPTİK ALTYAPI ELEMANLARINDAN KAPLAMA NEDİR?

Fiber optik bileşende kaplama işlemi çok önemlidir. Fiber yapısını sağlam ve dayanıklı bir şekilde korumak için kaplamanın kalitesine özellikle dikkat edin. Uzun süreli kullanım için kaplama işlemine dayanıklı malzeme desteği dahildir. Bu nedenle kaplamada kullanılan malzemelerden dolayı fiber optik yapı yangına ve sert hava koşullarına karşı oldukça dayanıklı hale gelmektedir.

FİBER OPTİK ALTYAPI ELEMANLARINDAN CAM KILIF NEDİR?

Fiber optik kablo ve fiber çekirdeğin çevresinde ekstra koruyucu destek bulunmaktadır. Fiber optik kablolar, en dıştaki cam yapısı sayesinde iletkenliklerini arttırır ve veri iletim kayıplarını en aza indirir.

Fiber optik altyapı ürünleri için https://www.netwobil.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.