CHP İl Başkanı Neşet Uçar'dan çarpıcı açıklamalar

CHP İl Başkanı Neşet Uçar'dan çarpıcı açıklamalar
Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar yayımladığı basın açıklamasıyla yaşanan ekonomik buhranın giderek derinleştiğini, mevcut iktidarın israf ve yolsuzluklarla yarattığı bu tabloyu artık düzeltemeyeceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında halkla omuz omuza vererek ülkemizin bu sorunların üstesinden geleceklerini vurguladığı açıklamasında İl Başkanı Uçar şu ifadelere yer verdi;

“MİLLİ GELİR HER GEÇEN GÜN ERİYOR”
“ Türkiye Cumhuriyeti, tarihi boyunca bugün yaşadığımız kadar ağır bir ekonomik tabloyu , ikinci dünya savaşı yılları da dahil olmak üzere hiçbir zaman yaşamadı. 2014 yılından bu yana kişi başına düşen milli gelir her geçen gün eridi ve erimeye de devam ediyor. 2013 yılında kişi başına milli gelir 12 bin 582 dolarken , 2020 yılında bu rakam 8 bin 597’ye, 2021 yılında da 7 bin 700 dolara düşmesi bekleniyor böylesine dramatik bir tablo cumhuriyet tarihi boyunca hiç yaşanmadı. Bu sayılar ülkemizin ekonomik bir buhran yaşadığının en açık göstergesi. “

“TÜRKİYE GÜNLÜK KARARLARLA YÖNETİLİYOR, PLANLAMA YAPILMIYOR.”
“Bu ekonomik göstergeler Türkiye’nin yönetilmediğini, vatandaşlarımızın yaşamını doğrudan etkileyen her kararın günlük olarak alındığını ve bir planlama ile hareket edilmediğini gösteriyor.
Öyle ki artık ülkemizde hiç kimse bırakın önümüzdeki yıl ne olacağını tahmin etmeyi gelecek ay ne olacağını tahmin edemez duruma geldi. Ülkemizin bu anlayışla yönetilmeye devam etmesi de maalesef önümüzdeki günlerde çok daha ciddi ve ağır tablolarla karşılaşacağımızı gösteriyor.
Örneğin geçtiğimiz üç haftada Saray tarafından verilen kararlar vatandaşımızın sırtına ekstra 260 milyar liralık yük getirdi. Bu paralar vatandaşlarımızın alın teri ile kazandığı vergilerden ödeniyor. Vatandaşlarımız açlık sınırının altında hayatını sürdürmeye çalışırken siyasi iktidarın mensupları 4 5 yerden maaş alarak zevk ü sefa içinde yaşıyor. Birkaç maaş alan iktidar mensuplarının ekonomik buhranı görmesi ve çözüm üretmesi mümkün değil. Çünkü bugün yaşadığımız sorunlarının tamamının sorumlusu onlar.”

“ARAŞTIRMA ŞİRKETLERİ ARTIK TÜRKİYE’DE DERİN YOKSULLUK ARAŞTIRMASI YAPIYOR.”
“Akademik dünya Türkiye’de normal bir yoksulluk araştırması yapmıyor. Derin yoksulluk araştırması yapıyorlar. Yoksulluğun vardığı boyutları görmek açısından derin yoksulluğun araştırılmasının yirmi birinci yüzyılın Türkiye’sinde yapılması geldiğimiz noktayı ortaya koyuyor.”

“YOLSUZLUKLAR MEŞRULAŞTIRILDI.”
“Bir ülke düşünün İçişleri Bakanı televizyonlara çıkıyor bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar para verildiğini söylüyor. Saray’dan ses çıkmıyor, beslemelerinden ses çıkmıyor, AK Parti grubundan ses çıkmıyor, MHP grubundan ses çıkmıyor. Yolsuzluğun bu kadar meşrulaştığı bir düzeni hiç yaşamadık.”

“TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR SORUNU YOK. BİZ VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINA TALİBİZ.”
“İçerisinde bulunduğumuz bu ağır tabloda tarihin bize yüklediği ağır sorumluluğun bilincindeyiz. Bu ağır yükü ortadan kaldıracak olan, sağlıklı ve tutarlı politikaları ortaya koyan Cumhuriyet Halk Partisidir. Çünkü biz onurlu bir ülkede, gururlu bir ülkede, daha gelişmiş bir ülkede yaşamak istiyoruz.
“Ülkemiz bugün bir sorunlar sarmalıyla karşı karşıya kaldıysa ve sorunlar artık kronikleşmeye başladıysa , bu sorunları yaratan ve onları çözmeyenler aslında devletin nasıl yönetilmesi gerektiğini bilmeyenlerdir. Biz sorunları akıl ve mantıkla hareket ederek, demokratik ve katılımcı bir ifade ortamında çözeceğiz.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşlarımızın uçuruma savrulmasına asla izin vermeyeceğiz. Sorunları halkımızla omuz omuza ve beraber çözeceğiz. Aldığımız her kararı vatandaşımızla, konunun taraflarıyla bir araya gelip, oturup konuşacağız ve beraber çözeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.