Son Dakika: Gaziantep'te Evim Mağdurları Kaderlerine Terk Edildi! Gaziantep'te 44 Bin 500 Mağdur Var!

Son Dakika: Gaziantep'te Evim Mağdurları Kaderlerine Terk Edildi! Gaziantep'te 44 Bin 500 Mağdur Var!
Gaziantep Eski Adliye Binası yanındaki evim firmaları önünde eylem yapan Evim Mağdurları; "Devletimizden beklentimiz bizi bu BDDK ve TMSF insafına bırakmamasıdır"dediler.

Gazinatep'te evim mağdurları seslerini duyurmak için birkez daha bir araya geldiler. Eski Adliye binası yanındaki alanda eylem yapan mağdurlar haklarının bir an önce iade edilmesini istiyor. Şirketlerin tasfiyesiyle birlikte halk arasında 'Evim' olarak bilinen aracı şirketlerden Gaziantep'te de 44 bin 500 mağdurun 601 milyon TL’ye yakın alacağı bulunduğu iddia edildi.  Gerçekleştirilen eylemde yapılan basın açıklamasında, "Biz Faizsiz Finans Sistemi düzenlemesiyle mağdur edilmiş olduk. Tmsf 2. Tahsilat Dairesi Başkanı, sözleşmelerin artık yok hükmünde olduğunu, bu sürecin şirketler nezdinde bittiğini,  biz mağdur üyelerin alacaklarının tahsilatının çok uzun yıllar alacağını ve birikimlerimizin paylaşım yoluyla ancak para oldukça verilebileceğini belirttiler. Alın terimizin başkalarının yanında önem arz etmediğini gözümüze sokarcasına yüzümüze söylediler. Devletin bu iki kurumu denetleme ve tasfiye işlemini vatandaş lehine yapması gerekirken aksi bir tutum sergileyerek kurumların girdabında bizi yok etmek derdindeler. Devletimizden beklentimiz bizi TMSF ve BDDK'nın insafına bırakmamasıdır" ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika: Gaziantep'te Evim Mağdurları Kaderlerine Terk Edildi! Gaziantep'te 44 Bin 500 Mağdur Var!


Öte yandan şirketlerin tasfiye kararı duyurulurken TMSF tarafından yapılan açıklamada ise henüz evini almamış fakat ödemesini yapan kişiler hakkında şu ifadelere yer verilmişti.
Tasarruf birikimi ödemesi yapan (henüz teslimat almamış/tahsisat yapılmamış müşterilerin) sözleşmeden kaynaklanan taksit ödemeleri durdurulmuş olup, bu kişilerin daha sonra Tasfiye Komisyonu tarafından yapılacak duyurular ile alacaklarını tasfiye komisyonuna bildirmeye çağrılacakları kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

İŞTE KAPATILAN ŞİRKETLER

Tasfiye edilen şirketlerin isimleri şöyle: İktisatevim, Vizyonevim, Doğruevim, Finansevim, Birikimevim, Yaşamevim, HH Aydın Yatırım Holding A.Ş, İhtiyaçevim, Varlıkevim, İstek Evim, İkizlerevim, Destekevim, Gerçekevim, Değer Tasarruf, Önceevim, Morevim Tasarruf, Hedefevim, Gelecek Tasarruf, Birlikbirikim Gayrimenkul, Tasarruf Organizasyon ve Gayrimenkul Pazarlama A.Ş. oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.