Anketlerde Gaziantep’ta Ak Parti’nin Son Durumu Ne?

Anketlerde Gaziantep’ta Ak Parti’nin Son Durumu Ne?
Hangi parti Gaziantep’te Kaç Milletvekili Çıkartıyor?

ORC Anket firmasını Gazianteple ilgi yaptığı 13-29 Eylül 202 tarihlerini kapsayan milletvekili seçiminde Ak Parti’nin %4.6 oy kaybı yaptığını ve bugün seçim olsa yüzde 46.8 oy alacağını bu oya göre 7 milletvekili çıkartıcağı ve 2018 Genel Seçimlerinde 8 çıkarmış olduğu milletvekili sayısıda 7’ye düşmüş oldu.Yine Ak Parti Gaziantep’te birinciliği kimseye kaptırmıyor.

CHP TEŞKİLATSIZ ARTTIRDI

11 aydan beri kayyumla yönetilen CHP ilçe teşkilatlarının olmamasına rağmen ORC’nin anketine göre oy oranını 2018 seçimlerine göre yüzde 4.6 arttırarak yaklaşık yüzde 20’ye ulaştığı ve oyunu 5 puan arttırarak 2 olan milletvekili sayısın 3’e yükselttiği dikkat çekti.

MHP’NİN SON DURUMU

MHP gaziantep’te ankete göre 2018 seçimlerinde 2.4 oy kaybı yaparak yüzde 10.3’le yine milletvekili sayısı 2 olarak belirtilirken, yine Gaziantep’in MHP 3. partisi olarak yoluna devam ediyor.

İYİ PARTİ YÜKSELDİ AMA!

Gaziantep’te yükselen partilerin başında Meral Akşener’in başkan olduğu İYİ Parti yüzde 6.3’ten yüzde 9.5 yükseldi. Yükselmesine rağmen İyi pari Gaziantep’te 1 milletvekili çıkartıyor.

HDP 1 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTIYOR

HDP’ye gelince Gaziantep’te daha önce yüzde 11.9’dan, yüzde 8.4 oy oranına düşerek en fazla yüzde 3 oy kaybeden partiler arasında bulunurken .HDP’nin Gaziantep milletvekili sayısı yine 1 olarak kaldı.

Gaziantep’te ORC’nin anketine göre Milletvekili Dağılımı


AK PARTİ- 7
CHP-  3
MHP- 2
İYİ PARTİ- 1
HDP- 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.