Son Dakika:Okullarda PCR testi dönemi başladı! Gaziantep'te Ne Zaman Başlıyacak? 10 ilden biri Kahramanmaraş...

Son Dakika:Okullarda PCR testi dönemi başladı! Gaziantep'te Ne Zaman Başlıyacak?  10 ilden biri Kahramanmaraş...
Okullarda öğrencilere PCR testi ile ilgili detaylar belli oldu. Önce pilot iller olan Balıkesir, Bingöl, Edirne, Erzurum, İzmir, Kahramanmaraş Kırıkkale, Mersin, Ordu, Zonguldak'ta yapılacak.

Rastgele seçilen okullarda uygulanacağı açıklanan PCR testi taraması bugün başladı. Velilerin iznine tabi olarak yapılacak taramalar için Milli Eğitim Bakanlığı 10 il belirledi. İsimleri gizli tutulan bu 10 il belli oldu. Uygulamanın 81 ile yayılması bekleniyor.

OKULLARDA PCR TESTİ HANGİ İLLERDE UYGULANACAK?

NTV'de yer alan habere göre PCR testi için pilot iller şöyle: Balıkesir, Bingöl, Edirne, Erzurum, İzmir, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Mersin, Ordu, Zonguldak. Öğrencilerden yalnızca boğazdan sürüntü alınacak. Yetişkinlerdeki gibi burun ve boğazdan değil sadece boğazdan sürüntü alınacak.

NTV'de yer alan habere göre PCR testi için pilot iller şöyle: Balıkesir, Bingöl, Edirne, Erzurum, İzmir, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Mersin, Ordu, Zonguldak.

TEST NASIL YAPILACAK

Öğrencilerden yalnızca boğazdan sürüntü alınacak. Yetişkinlerdeki gibi burun ve boğazdan değil sadece boğazdan sürüntü alınacak.

GAZİANTEP İKİNCİ SIRADA

Uygulama, okullardaki gizli vakaları tespit etmek için önemli rol oynayacak. Ayrıca okullardaki salgının seyri de tespit edilmiş olacak. 10 ilde başlayan uygulamanın Türkiye geneline yayılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.