Gaziantep’te Bugün Seçim Olsa Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı Mı Kazanır?

Gaziantep’te Bugün Seçim Olsa Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı Mı Kazanır?
ORC araştırma şirketinin yaptığı anketlerde bu Pazar seçim olsa Gaziantep'te seçimi kim kazanır sorusu cevap buldu. Ankete göre bu pazar seçim olsa, Gaziantep'te Cumhur İttifakı yüzde 57 oranında oy alacak.

Araştırma 13-29 Eylül 2021 tarihleri arasında Gaziantep dahil 7 Büyükşehirde gerçekleştirildi. Yapılan araştırma için Gaziantep'te toplam bin 450 denekle yüz yüze görüşüldüğü aktarılırken, araştırmada oldukça çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 

Gaziantep'te 13-29 Eylül tarihleri arasında yapılan seçim anketinin sonuçlarına göre  AK Parti yüzde 46.8 oran ile birinci sırada yer aldı. CHP yüzde 19.7 oy alarak ana muhalefet koltuğunu kimseye bırakmazken, MHP yüzde 10.3 ile 3 parti, İYİ Parti ise yüzde 9.5 oy oranıyla 4. parti oldu. HDP ise yüzde 8.4 oy aldı ve 5. parti oldu. 

Öte yandan son genel seçimlerde  AK Parti yüzde 51.44 oy oranıyla birinci parti olmuştu. AK Parti'yi yüzde 15,11  oy ile CHP takip ederken MHP yüzde 12,67  oy oranıyla 3. parti olmuştu. Seçimde HDP yüzde 11,88 oy alırken, İYİ Parti yüzde 6,68'de kalmıştı    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.